Микола Мельниченко не передасть оригінали плівок Генпрокуратурі

11 Квітня 2006
745
11 Квітня 2006
14:17

Микола Мельниченко не передасть оригінали плівок Генпрокуратурі

745
Микола Мельниченко не передасть оригінали плівок Генпрокуратурі
Впевненість у цьому висловив Олександр Єльяшкевич в інтерв’ю "Україні молодій", повідомляє "Обозреватель".

«Та не передасть він їх (плівок - ред.) прокуратурі! Якщо Микола Мельниченко це зробить, я перестану його поважати. Тоді можна буде сказати, що злочинці через правоохоронців отримали докази, щоб знищити їх або пошкодити, - заявив Єльяшкевич, - Як можна довіряти слідчим, які опікувалися цими справами за Кучми і продовжують займатися ними тепер?».

За його словами, існують і інші механізми «легітимізації» записів екс-майора. Єльяшкевич запропонував слідству використати результати експертизи, проведеної у США.

Єльяшкевич підтвердив інформацію, що Мельниченко залишив територію України з міркувань безпеки: «Микола Мельниченко виїхав з України тиждень тому. Він перебуває за кордоном, до нього застосовують серйозні заходи безпеки. Я не все можу говорити, але достовірно знаю, що офіційно була підтверджена серйозна загроза його життю. Йдеться про дуже серйозні речі».

Він упевнений, що безпеці екс-майора загрожують «фігуранти плівок, ті люди, які бояться, щоб процес по справі Ґонґадзе проходив відкрито, які бояться інших кримінальних справ, до котрих як докази можуть бути долучені записи Миколи Мельниченка». За словами Єльяшкевича, у системі прокуратури та інших правоохоронних органів є багато сил, які обслуговують фігурантів записів Мельниченка.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
745
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду