Українсько-російську газову угоду оскаржують в суді

10 Квітня 2006
2361
10 Квітня 2006
12:11

Українсько-російську газову угоду оскаржують в суді

2361
Українсько-російську газову угоду оскаржують в суді

Російсько-українська газова угода, укладена між "Газпромом", НАК "Нафтогазом України" і РосУкрЕнерго 4 січня 2006 року, може бута визнана недійсною, повідомляє "Українська правда" з посиланням на газету "Дело".
 
Як стало відомо "Делу", Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського, що входить у групу Індустріальний союз Донбасу, подав позов до Господарського суду Києва з метою визнати недійсним газову угоду.

Джерела газети в "Нафтогазі" також підтвердили факт подачі такого позову.

"Такий позов поданий. Але ви зрозумійте, вимагаючи визнання підписаної угоди недійсною, вони під загрозу ставлять забезпечення природним газом усієї країни", — сказало джерело.

Як пише "Дело", подача позову меткомбінатом ім. Дзержинського "не випадкова — за нових цін на газ багато підприємств ІСД серйозно страждають, а деякі можуть стати банкрутами".

"Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського буде на межі зупинки. Такі ж проблеми будуть у "Петрівки". "Макіївки" і ДМЗ (інші заводи, що входять до групи ІСД) будуть, імовірно, зупинені", — заявляв раніше журналістам голова ІСД Сергій Тарута.

Водночас, старший партнер юридичної фірми "Магістр і Партнери" Євген Корнейчук, (компанія надає юридичну підтримку НАК "Нафтогаз України"), уже заявив, що впевнений у тому, що позивач, швидше за все, програє.

"Учасниками угоди є іноземні компанії. Юрисдикція Господарського суду Києва не поширюється на учасників підписаного договору ("Газпром" і "РосУкрЕнерго"). Але навіть якщо допустити, що буде ухвалено рішення суду на користь позивача, виникне проблема з виконанням рішення суду", - сказав він.

Корнійчук також вважає, що наявність судових позовів буде мати негативні наслідки для первинного розміщення акцій.

ІСД контролюється бізнесменами Віталієм Гайдуком і Сергієм Тарутою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду