5 канал відкинув звинувачення у брехні

7 Квітня 2006
9488
7 Квітня 2006
18:51

5 канал відкинув звинувачення у брехні

9488
5 канал відкинув звинувачення у брехні

5 закликає журналістів сайту "Майдан" не переносити особисті стосунки в площину політичної боротьби і не ображати безпідставно своїх колег по цеху, пояснюючи це спробою дізнатися правду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби телеканалу, розповсюдженому сьогодні.

Нагадаємо, що 6 квітня сайт www.maidan.org.ua звинуватив 5 канал у поширенні завідомо неправдивої інформації стосовно підведення підсумків голосування у м. Ірпінь Київської області. Зокрема в тому, що у біжочому рядку йшлося про нібито визнання судом виборів на трьох виборчих дільницях Ірпіня недійсними. Сайт "Майдан" також оприлюднив деякі судові рішення з цього приводу на підтвердження своєї позиції.

В повідомленні 5 каналу говориться: "Після того, як протягом виборчої кампанії наш канал став об’єктом нападок з боку деяких "провідних політиків" на предмет "невідповідності їх уявлень про чесність та збалансованість", в черговий раз в Інтернеті з’являється інформація, яка має на меті лише одне – "вдарити по каналу "образливим словом"".

Просимо Вас, перед тим, як в черговий раз звинувачувати «5 канал» в упередженості і неправдивості (у вашому варіанті – брехні), уважно почитати документи, які Ви самі й розміщуєте на Вашому ресурсі.

Ми сприймаємо цю акцію лише як спосіб привернути увагу, нагадати про себе, та, за рахунок чергового «псевдоскандалу», підняти невисокий рейтинг посереднього Інтернет-ресурсу.

Це Ваша справа, шановні, як вибудовувати свою PR-кампанію.

Наша справа – тримати удар і відстоювати своє чесне ім’я.

Доводимо до Вашого відома, що інформація, яка привернула Вашу увагу відповідає дійсності – суди дійсно визнали порушення виборчого процесу і забов’язали їх виправити. Так в чому ж ми, як Ви кажете, «брешемо»?

Уважніше читайте документи, які Ви самі й розміщуєте на Вашому ресурсі.

Ми з повагою ставимося до заслуг творця сайту «Майдан» Михайла Свистовича та його дружини, Мирослави, яка балотувалася на посаду мера Ірпеня.

Щиро бажаємо Вам всіляких успіхів та перемог.

Але звертаємо увагу, що не варто особисті стосунки  переносити в площину політичної боротьби та безпідставно ображати своїх колег по цеху, пояснюючи це спробою дізнатися правду.

Це звучить як мінімум цинічно".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9488
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду