За партії-переможці проголосували 78% виборців

5 Квітня 2006
12706
5 Квітня 2006
18:07

За партії-переможці проголосували 78% виборців

12706
За партії-переможці проголосували 78% виборців

Під час проведення круглого столу «Україна після виборів: продовження демократичних змін?», що відбувся сьогодні у Прес-Центрі ЛІГАБізнесІнформ, доктор соціології, голова Експертної ради Інституту політики Сергій Макєєв  відзначив те, що на факт пониження прохідного бар’єру до Верховної Ради до 3%, виборці відреагували підвищенням вимог до політичний партій.

Так, у 2002 р. за партії – переможці проголосувало 69% виборців, тоді як у 2006 р. – 78%. На думку соціолога, це означає те, що громадяни України стверджуються у своїх політичних симпатіях не дивлячись на велику кількість учасників виборів.

Соціолог зауважив, що для політичних партій участь у мегаблоках «смерті подібно» через втрату впізнаваємості виборцями і навів, як приклад, цьогорічний результат НДП (у 2002 році ця партія брала участь у блоці «За єдину Україну»). 

Сергій Макєєв також сказав, що не подалання Блоком Наталії Вітренко прохідного бар’єру до ВР є закономірним, оскільки ця політична сила від виборів до виборів втрачала свій електорат.

Круглий стіл «Україна після виборів: продовження демократичних змін?» було організовано спільно Представництвом фонду Конрада Аденауера в Україні та Інститутом політики. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12706
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду