Партія регіонів буде претендувати на посади прем'єра та двох віце-прем'єрів

5 Квітня 2006
4349
5 Квітня 2006
14:46

Партія регіонів буде претендувати на посади прем'єра та двох віце-прем'єрів

4349
Партія регіонів буде претендувати на посади прем'єра та двох віце-прем'єрів

Партія регіонів у випадку формування парламентської коаліції претендуватиме на посади прем’єр-міністра, першого віце-прем’єр-міністра і віце-прем’єр-міністра з питань ПЕК.

Це випливає з "концептуальних засад угоди про створення коаліції депутатських фракцій", розміщених на сайті партії.

"Політична сила – учасник коаліції, яка отримала найбільшу підтримку виборців на виборах 26 березня 2006 року, отримує посади Прем’єр-міністра, Першого віце-прем’єр-міністра, відповідального за економічний блок Уряду, і віце-прем’єр-міністра з питань ПЕК", - говориться в проекті засад.

Також регіони претендують на керівництво в міністерствах і відомствах, діяльність яких має бюджетоутворююче і системоутворююче для соціально-економічної сфери значення й забезпечує реалізацію програми партії "Стратегії економічного розвитку України".

Інші посади у складі уряду, на думку регіоналів, повинні розподілятися пропорційно частці в коаліції її учасників.

При цьому прийнятний відступ від принципу пропорційності в разі, якщо учасники коаліції погоджуються, що професійні якості певного кандидата на певну посаду переважають необхідність дотримання принципу пропорційності, говориться в документі.

В ньому також наголошується, що коаліція депутатських фракцій запропонує президенту призначити на посади міністра закордонних справ, міністра оборони, секретаря Ради національної безпеки й оборони фахівців, які не належать до жодної політичної сили.

Також регіонами будуть наполягати, щоб кандидат на посаду генпрокурора відповідав "найвищим фаховим і моральним вимогам".

Відповідно до документа, парламентська більшість, яка бере на себе відповідальність за розробку і реалізацію соціально-економічної політики, отримує посади спікера та першого віце-спікера й керівництво в комітетах Верховної Ради, діяльність яких спрямована на законодавче забезпечення національної безпеки й оборони, зовнішньої політики та соціально-економічний розвиток держави.

Опозиції натомість "буде надано практичні гарантії політичної парламентської діяльності, участі у формуванні загальнодержавної соціально-економічної політики, бюджетної політики та контролю за рішеннями й діями влади".

"Всі рішення стосовно зовнішньої політики держави, питань національної безпеки й оборони, принципових питань діяльності правоохоронних органів мають погоджено прийматися виключно на засіданнях Кабміну і оприлюднюватись як державні акти, відповідно до визначеної Конституцією компетенції, президентом чи Кабінетом міністрів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4349
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду