Президент впевнений у швидкому cтворенні помаранчевої коаліції

31 Березня 2006
12499
31 Березня 2006
15:52

Президент впевнений у швидкому cтворенні помаранчевої коаліції

12499
Президент впевнений у швидкому cтворенні помаранчевої коаліції

Президент Віктор Ющенко впевнений, що найближчими днями буде помаранчеві сили знайдуть порозуміння і запропонують концепцію коаліції.

Про це Ющенко заявив під час зустрічі керівниками силових структур та головою Верховного Суду, передає прес-служба президента.

"Президент висловив переконання, що найближчими днями демократичні політичні сили, які разом стояли на Майдані, відстоюючи демократичні цінності, знайдуть порозуміння і запропонують концепцію такої коаліції", - йдеться у повідомленні.

Глава держави закликав політиків шукати ідеологічні компроміси для формування стійких основ різних напрямків політики України, - зазначає прес-служба.

"Надзвичайно важливо зараз, до формування коаліційної більшості і нового уряду, зберегти в Україні стабільність і спокій", – наголосив Ющенко.

Щодо послідовності формування коаліції, президент ще раз наголосив, що цей процес має починатися з узгодження принципів об’єднання.

Потім його учасники мають виписати програмні засади коаліції, які включають часові рамки та гарантії виконання, і лише після цього можна вести мову про розподіл посад.

На переконання Ющенка, політичні сили можуть об’єднатися довкола тез із цьогорічного Послання президента до Верховної Ради та з його передвиборної програми "10 кроків назустріч людям".

"Переконаний, ці документи можуть бути базовими для інтеграції демократичних політичних сил України", – наголосив президент.

Коментуючи заяви деяких політичних сил про можливі незаконні маніпуляції з голосами виборців на окремих дільницях, президент сказав:

"Моя позиція буде на вашій стороні завжди, якщо буде документально підтверджено порушення процедури підрахунку й невідповідність протоколу на будь-якій дільниці".

Готовність до проведення перерахунку голосів на окремих дільницях – це ще одне свідчення чесної позиції влади, сказав Ющенко.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12499
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду