Черновецький говорить, що завдяки йому не посадили Тимошенко

31 Березня 2006
13703
31 Березня 2006
11:13

Черновецький говорить, що завдяки йому не посадили Тимошенко

13703
Черновецький говорить, що завдяки йому не посадили Тимошенко

Кандидат на посаду Київського міського голови Леонід Черновецький заявляє, що лише завдяки йому не посадили Юлію Тимошенко і через Віктора Ющенко в нього виникли великі проблеми, передає УНІАН.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Інформаційному центрі мерії.

"Я не дозволив ув’язнити Юлію Тимошенко... Я був гарантом того, що парламент у ряді голосувань прийме рішення, що її не посадять. Хоча це не дуже оцінено сьогодні", - сказав Черновецький. (Очевидно, мається на увазі, що парламент не дав дозвіл на притягнення народного депутата Тимошенко до кримінальної відповідальності - Корр.net).

Також Черновецький повідомив, що під час президентських виборів 2004 року особисто підтримав Віктора Ющенко. При цьому Черновецький підкреслив, що нічого не просив у нього натомість.

"Я підставив плече фракції "Наша Україна" і накликав на себе біду, тому що Кучма і його адміністрація не розуміли жартів", - сказав Черновецький, додавши при цьому, що "у цьому  йому (Кучмі) дуже допомагав Олександр Омельченко. Він зробив мені дуже боляче".

Крім того, Черновецький стверджує, що, завдяки його податкам, оплачувалася робота всіх чиновників мерії.

"Саме київський бюджет одержував з підприємств, що я піднімав на ноги, близько 18 млн у квартал податків. І за мої гроші тут усі чиновники існували", - сказав Черновецький.

Смертельні ДТП

Черновецький заявляє, що не має ніякого відношення до двох автомобільних аварій у 2003 році, які призвели до загибелі людей.

Сьогодні на брифінгу в Інформаційному центрі мерії Черновецький, говорячи про загибель двох людей у ДТП за участі автомобілів "Правекс-Банку", заявив: "Це - система. Вона працює. Якщо спроектувати це на Київську адміністрацію, тут тисячі машин, вони збивають у день, як мінімум, по кілька людей…Я так думаю…"...

При цьому Черновецький заявив, що не причетний до цих ДТП: "Я ніякого відношення до цього не маю".

15 квітня 2003 року службовий "Мерседес-600" концерну "Правекс" на Столичному шосе, що веде в Конча-Заспу, на смерть збив хлопчика 1992 року народження. У машині знаходилася дружина Черновецького. Свідки події стверджують, що водій після того, як збив дитину, відразу зняв номера з автомобіля.

2 листопада того ж року неподалік від Києва автомобіль, яким керував Черновецький збив чоловіка, що переходив дорогу в невстановленому місці. Чоловік помер на місці події.

6 листопаду 2003 року Черновецький заявляв, що обидва ДТП, що трапилися з ним і членами його родини, "влаштовані київською владою для того, щоб дискредитувати його як людину і політика".

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13703
Теги:
Читайте також
05.04.2008 13:46
Юрій Луканов
для «Детектор медіа»
17 197
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду