Партія регіонів почне коаліційні переговори, коли буде ясно, хто проходить в Раду

28 Березня 2006
12542
28 Березня 2006
18:06

Партія регіонів почне коаліційні переговори, коли буде ясно, хто проходить в Раду

12542
Партія регіонів почне коаліційні переговори, коли буде ясно, хто проходить в Раду

Партія регіонів почне переговори про створення парламентської коаліції, коли буде ясно, які сили проходять у Верховну Раду.

Про це заявив керівник виборчої кампанії ПР Євген Кушнарьов.

"Партія регіонів до переговорів ще не приступала", - сказав він в інтерв'ю "Газеті.Ру" (На момент публікації інтерв'ю Віктор Янукович зустрівся з Віктором Ющенком).

"Ми відкриті для діалогу абсолютно з усіма без винятку партіями і блоками, які пройшли в парламент. Усі, хто обраний у парламент, обрані нашими громадянами, ми не маємо права ігнорувати їхні інтереси", - відзначив він.

Кушнарьов також підкреслив, що вважає "ведення формальних переговорів до оголошення офіційних результатів некоректним стосовно тих учасників, які ще мають шанси пройти".

"Офіційні переговори Партія регіонів почне, коли з'явиться повна ясність з учасниками майбутньої Ради. Сьогодні Ющенко збирає керівників партій і блоків, можна говорити, що це початок непростої роботи з формування майбутньої коаліції", - підкреслив він.

"При цьому ми вважаємо принциповим починати вести переговори не з поділу портфелів, а з ключових принципів у зовнішній і внутрішній політиці України", - заявив Кушнарьов.

За його словами, ключовою темою для переговорів буде не економіка, а питання зовнішньої політики.

"Найбільш складною для переговорів буде аж ніяк не економіка – тут принципових розбіжностей немає. Більш складні – зовнішньополітичний і гуманітарний блоки. Це тема НАТО. Тема Росії в цілому й ЄЕП, що, на жаль, протиставляються", - сказав Кушнарьов.

Що стосується кандидатури майбутнього прем'єра, Кушнарьов заявив, що в Партії регіонів Янукович – "це єдина кандидатура на посаду прем'єра, і ми будемо починати переговори з цієї кандидатури".

"Якщо вона буде сприйматися нашими партнерами по майбутній коаліції, то шанси стовідсоткові. Якщо будуть висунуті як зустрічні умови – будемо обговорювати", - сказав він.

Представник Партії регіонів також припустив, що про формат майбутньої коаліції можна буде з упевненістю говорити тільки до середини квітня.

Кушнарьов висловив задоволення результатом виборів для ПР. Що стосується результатів "Нашої України", то Кушнарьов назвав їхнім наслідком роботи президента, а результат БЮТ оцінив як "вражаючий".

"Але таким, котрий буде мати наслідки для майбутнього України – навряд чи. Її результат – наслідок млявої аморфної політики президента Ющенка", - додав Кушнарьов.

Найбільшою несподіванкою виборів Кушнарьов назвав провал партії спікера Володимира Литвина.


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12542
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду