Юрій Андрухович отримав Лейпцизьку премію за європейське взаєморозуміння

16 Березня 2006
12918
16 Березня 2006
13:04

Юрій Андрухович отримав Лейпцизьку премію за європейське взаєморозуміння

12918
Юрій Андрухович отримав Лейпцизьку премію за європейське взаєморозуміння

Українському письменнику Юрію Андруховичу в Лейпцигу була вручена премія за європейське взаєморозуміння.

Церемонія вручення відбулася під час урочистого відкриття Лейпцизького книжкового ярмарку.

Премія складає 15 тис. євро. Приймаючи нагороду, Юрій Андрухович наголосив, що європейської згоди не відбулося, оскільки зближення України з Євросоюзом залишається фікцією.

Промова Юрія Андруховича з нагоди відкриття Лейпцизького книжкового ярмарку і вручення йому премії за європейське взаєморозуміння була політичною, передає Українська служба "Deutsche Welle". У  виступі письменник процитував віце-президента Європейської комісії Гюнтера Ферхойгена, який в інтерв’ю одній з газет висловив сумнів щодо того, що пострадянські країни вступлять до ЄС у найближчі 20 років. Письменник закликав політиків не робити заяв, що перекреслюють надії України стати членом ЄС.

Своєю творчістю Андрухович намагається довести, що Україна є повноцінною європейською державою. Проте розуміння і прийняття цього на Заході не сталося - бажане європейське взаєморозуміння не відбулося, підсумував лауреат.

У розмові з "Deutsche Welle" Юрій Андрухович висловив надію, що його творчість таки зможе змінити байдуже ставлення західних європейців до України. "Без віри в це не варто займатися чимось таким, як написання книжок", - наголосив він.

Після виступу публіка аплодувала Юрію Андруховичу стоячи.

Лейпцизький книжковий ярмарок працюватиме до неділі. За цей час свої книги презентують понад 2 тисячі видавництв із 36 країн світу.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду