Про роботу ЗМІ в умовах виборів в спеціальній програмі на "5 каналі" говоритимуть експерти

1 Березня 2006
10222
1 Березня 2006
18:23

Про роботу ЗМІ в умовах виборів в спеціальній програмі на "5 каналі" говоритимуть експерти

10222
Про роботу ЗМІ в умовах виборів в спеціальній програмі на "5 каналі" говоритимуть експерти

“5 канал”, "Детектор медіа", комітет "Рівність можливостей", Незалежна медіапрофспілка та "Інтерньюз-Україна” виступили з ініціативою громадського контролю за роботою медіа у передвиборчий період.

З наступного тижня на 5-му виходитиме передача, ведучими якої стануть головний редактор"Детектор медіа" Наталія Лигачова, представники комітету „Рівність можливостей”, Незалежної медіапрофспілки та "Інтерньюзу". Серед ведучих не буде журналістів “5 каналу”.
 
Під час цієї десятихвилинної програми політики, журналісти, медіавласники та медіаексперти вестимуть дискусію щодо найгостріших проблем ЗМІ під час виборів.
 
Наталія Лигачова підкреслила, що ця ініціатива не означатиме цілковиту підтримку ЗМІ та журналістів, і додала: "Наші громадяни звикли до політичної цензури. Але крім неї існує  цензура комерційна, яка є головною проблемою як політиків, так і журналістів. Суспільно важлива інформацію інколи не може потрапити в новини, бо вона не є проплаченою". Вона наголосила на важливості взаємної відповідальності політиків і журналістів під час виборчої кампанії.

Голова Незалежної медіапрофспілки Сергій Гузь зазначив, що під час цієї ініціативи учасники проекту відстоюватимуть в тому числі і право журналістів писати на будь-яку тему: "Зараз немає цензури, але є табуйовані теми. Приклад цього ми могли бачити у ситуації з сином Президента. Профспілка всіляко боротиметься з проявами табуювання важливих тем”.

Юрій Стець, генеральний продюсер 5 каналу, запевнив, що готовий до обговорення в ефірі роботи свого каналу: „До виборів хто завгодно може прийти до нас і провести ревізію того, як працює 5 канал. Ми надамо усю інформацію і навіть організуємо спостереження за роботою ньюз-руму”.

Також він повідомив, що до 26 березня програму „Час” не вестимуть Роман Скрипін і Данило Яневський. Таким чином, за його словами, канал намагається реагувати на закиди щодо надмірного суб’єктивізму ведучих. Ведучими будуть Лідія Таран і Наталка Мосейчук.
 
Учасники прес-конференції висловили сподівання, що до програми контролю долучаться інші телеканали і ЗМІ.

А першою темою для обговорення стане програма журналістських розслідувань „Закрита зона” Володимира Ар’єва.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10222
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду