На думку Нацради, регіональні ЗМІ порушують виборче законодавство

1 Березня 2006
15457
1 Березня 2006
12:48

На думку Нацради, регіональні ЗМІ порушують виборче законодавство

15457
На думку Нацради, регіональні ЗМІ порушують виборче законодавство

28 лютого відбулося засідання робочої групи Національної ради з координації використання ЗМІ під час виборчої кампанії. Детальний розгляд звітів представників Національної ради в областях (регіонах) щодо дотримання порядку мовлення ТРО під час виборів дав підстави говорити про недоліки  у діяльності місцевих електронних ЗМІ.

Предметом обговорення стало дотримання умов чинного законодавства  в частині здійснення передвиборної агітації за рахунок коштів Державного бюджету України.

Зокрема, за інформацією представників Нацради в областях, найбільше порушується ст. 71, п.17 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, де забороняється включення до інформаційних теле- і радіопрограм ( випусків новин ) передвиборних агітаційних матеріалів партій (блоків), у тому числі політичної реклами.  

Це засідання відбулося напередодні науково-практичної  конференції “Телебачення і радіомовлення під час виборів 2006: законодавче регулювання діяльності та практика застосування”, яку проводить  Національна рада за сприяння координатора ОБСЄ в Україні та міжнародної громадської організації  “Інтерньюз-Україна”.

Не зважаючи на нештатну ситуацію, пов’язану з розлиттям ртуті та тимчасовою забороною доступу працівників до приміщення за адресою вул. Прорізна, 2, Національна рада продовжує виконувати свої функції.


"Детектор медіа" за інформацією прес-служби Національної ради.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15457
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду