detector.media
01.03.2006 12:48
На думку Нацради, регіональні ЗМІ порушують виборче законодавство

28 лютого відбулося засідання робочої групи Національної ради з координації використання ЗМІ під час виборчої кампанії. Детальний розгляд звітів представників Національної ради в областях (регіонах) щодо дотримання порядку мовлення ТРО під час виборів дав підстави говорити про недоліки  у діяльності місцевих електронних ЗМІ.

Предметом обговорення стало дотримання умов чинного законодавства  в частині здійснення передвиборної агітації за рахунок коштів Державного бюджету України.

Зокрема, за інформацією представників Нацради в областях, найбільше порушується ст. 71, п.17 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, де забороняється включення до інформаційних теле- і радіопрограм ( випусків новин ) передвиборних агітаційних матеріалів партій (блоків), у тому числі політичної реклами.  

Це засідання відбулося напередодні науково-практичної  конференції “Телебачення і радіомовлення під час виборів 2006: законодавче регулювання діяльності та практика застосування”, яку проводить  Національна рада за сприяння координатора ОБСЄ в Україні та міжнародної громадської організації  “Інтерньюз-Україна”.

Не зважаючи на нештатну ситуацію, пов’язану з розлиттям ртуті та тимчасовою забороною доступу працівників до приміщення за адресою вул. Прорізна, 2, Національна рада продовжує виконувати свої функції.


"Детектор медіа" за інформацією прес-служби Національної ради.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY