Принц Монако подає позов на французький тижневик "Voici"

28 Лютого 2006
19503
28 Лютого 2006
13:02

Принц Монако подає позов на французький тижневик "Voici"

19503
Принц Монако подає позов на французький тижневик "Voici"

Принц Альбер Монакський переслідує у судовому порядку французький тижневик „Voici”(Вуасі), повідомляє AFP. Альбер закидає популярному світському виданню, що стаття про „приховану дочку” принца, що вийшла друком у останньому номері, насправді є зазіханням на його приватне життя. Про це у понеділок повідомив адвокат принца, метр Тьєрі Лакост.

„Ця історія є старим морським змієм, що час від часу з’являється на поверхні у пресі упродовж чимало років, і який спричинив вже чимало засуджуючих вироків таких публікацій,” – заявив агенції AFP метр Лакост, вірний адвокат родини Грімальді, що править у князівстві Монако.

27 лютого на п’яти сторінках журналу „Voici” вийшов „ексклюзивний” репортаж „Альбер ІІ Монакський – Яс мін Грейс Грімальді, його прихована дочка!” з численними фотознімками дівчини 14 років, яку зняли разом з матір’ю під час Різдвяного свята у Монако. Також журнал надрукував фотокопію свідоцтва про народження дівчини, де у графі „батько” можна прочитати наступне: „Альбер, Олександр, Луї Пьєр Грімальді, народжений у Монако 14 березня 1958 року”. „У Сполучених Штатах це нічого не варто, адже свідоцтва про народження складаються за всього на всього заявою батьків, які не перевіряються”, - каже метр Лакост. За його словами, через декілька місяців після народження дочки, судові інстанції у США відхилили прохання її матері розпочати процедуру визнання принца Альберта батьком дівчинки.

У оточенні принца кажуть, що стаття містить чимало неточностей. Також адвокат нагадує, що 20 березня 1995 року медіа холдінг „Прісма” вже було засуджено до компенсації моральних збитків у сумі 150 тисяч французьких франків за публікацію „Альбер тато?” Також 26 січня 2006 року групу „Hachette Filipacchi” суд великої інстанції Пантеру (пригород Парижу) засудив до виплачування моральних збитків у розмірі 30 тисяч євро через статтю на ту саму тему. Ще раніше, у листопаді 2005 року ту ж саму компанію засудив апеляційний суд Версалю знов таки за статтю про сина принца.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19503
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду