detector.media
28.02.2006 13:02
Принц Монако подає позов на французький тижневик "Voici"

Принц Альбер Монакський переслідує у судовому порядку французький тижневик „Voici”(Вуасі), повідомляє AFP. Альбер закидає популярному світському виданню, що стаття про „приховану дочку” принца, що вийшла друком у останньому номері, насправді є зазіханням на його приватне життя. Про це у понеділок повідомив адвокат принца, метр Тьєрі Лакост.

„Ця історія є старим морським змієм, що час від часу з’являється на поверхні у пресі упродовж чимало років, і який спричинив вже чимало засуджуючих вироків таких публікацій,” – заявив агенції AFP метр Лакост, вірний адвокат родини Грімальді, що править у князівстві Монако.

27 лютого на п’яти сторінках журналу „Voici” вийшов „ексклюзивний” репортаж „Альбер ІІ Монакський – Яс мін Грейс Грімальді, його прихована дочка!” з численними фотознімками дівчини 14 років, яку зняли разом з матір’ю під час Різдвяного свята у Монако. Також журнал надрукував фотокопію свідоцтва про народження дівчини, де у графі „батько” можна прочитати наступне: „Альбер, Олександр, Луї Пьєр Грімальді, народжений у Монако 14 березня 1958 року”. „У Сполучених Штатах це нічого не варто, адже свідоцтва про народження складаються за всього на всього заявою батьків, які не перевіряються”, - каже метр Лакост. За його словами, через декілька місяців після народження дочки, судові інстанції у США відхилили прохання її матері розпочати процедуру визнання принца Альберта батьком дівчинки.

У оточенні принца кажуть, що стаття містить чимало неточностей. Також адвокат нагадує, що 20 березня 1995 року медіа холдінг „Прісма” вже було засуджено до компенсації моральних збитків у сумі 150 тисяч французьких франків за публікацію „Альбер тато?” Також 26 січня 2006 року групу „Hachette Filipacchi” суд великої інстанції Пантеру (пригород Парижу) засудив до виплачування моральних збитків у розмірі 30 тисяч євро через статтю на ту саму тему. Ще раніше, у листопаді 2005 року ту ж саму компанію засудив апеляційний суд Версалю знов таки за статтю про сина принца.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY