Експерти запропонують пари для дебатів на "1+1"

22 Лютого 2006
1902
22 Лютого 2006
17:46

Експерти запропонують пари для дебатів на "1+1"

1902
Експерти запропонують пари для дебатів на "1+1"

Сьогодні відбулось попереднє засідання  Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборчої кампанії, що стосувалось визначення пар з учасників теледебатів.

Як розповіла Анна Безулик, ведуча «Теледебатів. 2006», за результатами отриманих заявок на даний момент, бажання взяти участь у проекті  виявили шість партій та блоків: Блок Наталії Вітренко «Народна опозиція», Політична партія «Віче», Громадянський Блок «Пора – ПРП», «Опозиційний блок «Не Так!», Блок «НДП» та Блок «Патріоти України». Втім проплатили ефірний час, що буде надано учасникам виборчих перегонів студією «1+1»(а це понад 788тис.грн.), лише політичні сили Інни Богословської та Наталії Вітренко.  

Голова Незалежної експертної ради Тарас Шевченко оприлюднив листи від політичних партій та блоків, що дали попередню згоду на участь в теледебатах. Зокрема СПУ,  БЮТ, «Наша Україна» та «Пора-ПРП» не проти «подебатувати», але за певних умов. Так соціалісти готові взяти участь у «Теледебатах. 2006» за умови рівноцінності учасників дебатів. «Достойними» для себе опонентами вони називають Партію Регіонів, Блок Юлії Тимошенко та Блок «Наша Україна». У свою чергу пані Тимошенко бажає зустрітись у «відкритому двобої» з Віктором  Януковичем або ж з Юрієм Єхануровим. Втім БЮТ не відмовляється «поспілкуватись» і з іншими опонентами, однак за такий «двобій» розраховуватись не бажає. «Пора-ПРП» готова вступити у спаринг з БЮТ, Блоком Володимира Литвина «Ми», Партією Регіонів,  «Нашою Україною» та «Опозиційним блоком «Не Так!».

Аби ж «розрулити» цю ситуацію, експертна рада визначила для себе ряд критеріїв при визначенні опонентів. Зокрема Наталія Лігачова, головний редактор «Детектор медіа», запропонувала перш за все врахувати близькість рейтингів учасників,  наявність конфлікту програм (це надасть дебатам видовищності та убезпечить від маніпулятивних технологій, коли замість змістовної дискусії звучать взаємні образи та компромати), та власне побажання самих партій. З боку Валерія Іванова було запропоновано враховувати тотожність електоральних полів партій-учасників дебатів.  

На даний час Незалежна експертна рада у закритому режимі ще визначає список пар, що зрештою зустрінуться в прямому ефірі. Інформація про пари сформовані радою буде в ефірі «1+1» завтра о 22:10. Тоді ж буде визначено хто у який день постане на розсуд виборців.

"Детектор медіа"


Телеканал «1+1» предлагает свой эфир партиям и блокам для дебатов 

Учасників теледебатів на "1+1" обиратиме Незалежна експертна рада 

Термін прийому заявок на теледебати, які проводить канал 1+1, подовжено до 21 лютого
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду