Кириленко взявся за книжки

16 Лютого 2006
7541
16 Лютого 2006
18:15

Кириленко взявся за книжки

7541
Кириленко взявся за книжки

16 лютого 2006 року в Кабінеті Міністрів України під головуванням Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка відбулася нарада з проблемних питань вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження, повідомляє прес-служба Віце-прем’єра.

У нараді взяли участь керівники органів державної влади, директори провідних видавництв, представники дистрибуції, громадських організацій. Зокрема, директор Української асоціації видавців і розповсюджувачів Олександр Афонін, директор видавництва „Зелений пес” Дмитро Капранов, президент громадської організації „Форум видавців” Олександра Коваль, літературний критик Дмитро СТУС та інші.

„Минулого року в Україні було видано до 16 тисяч найменувань книг, тиражем приблизно 54 мільйони екземплярів, а це 1,2-1,3 книги на одного нашого співвітчизника, - зазначив В’ячеслав Кириленко, - Цей показник абсолютно нікого не задовольняє, оскільки середній європейський стандарт – 12-14 екземплярів книг і брошур на одного громадянина”.

За словами В’ячеслава Кириленка, під час засідання було ухвалено рішення протягом тижня створити міжвідомчу робочу групу, яка має опрацювати два головних напрямки: блок питань, пов’язаних із наданням режиму сприяння та необхідних преференцій тим, хто займається видавництвом та розповсюдженням української книги. Другий напрямок – пошук варіантів відновлення національної мережі розповсюдження українських книжок. „Місцеві органи влади мають звернути увагу на те, що книжковий магазин це не тільки бізнес, а й збереження духовного потенціалу нашого народу”, - підкреслив Віце-прем’єр.

За результатами наради при Віце-прем’єрі з гуманітарних питань планується створити громадську колегію, до якої увійдуть видавці та книгоросповсюджувачі державної та приватної форм власності.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7541
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду