Польський режисер отримав нагороду на «Берлінале»

16 Лютого 2006
12266
16 Лютого 2006
14:43

Польський режисер отримав нагороду на «Берлінале»

12266
Польський режисер отримав нагороду на «Берлінале»

Польський режисер Анджей Вайда став одним з головних героїв міжнародного кінофестивалю «Берлінале». 15 лютого на цьому огляді, що проходить в німецькій столиці, йому вручили почесного «Золотого ведмедя» за творчу діяльність.

«Берлін завжди був для мене важливим і живим мостом між Сходом і Заходом», - сказав режисер на урочистій церемонії.

На ній наголошувалося, що Вайда, якому 6 березня виповнюється 80 років, є одним з найбільш значущих кінематографістів сучасної Європи, повідомляє радіо «Культура».

Дебютною кінокартиною Вайди став фільм «Одне покоління», що розказує про боротьбу підпільників проти німецьких окупантів. Стрічки «Канал» і «Попіл і алмаз» принесли йому міжнародну славу.

З початку 1960-х Вайда успішно працює театральним режисером. У 1980 році він поставив зокрема «Злочин і кара» в берлінському театрі «Шаубюне».

На «Берлінале» був показаний його фільм «Пілат та інші», знятий за мотивами роману Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита».

В найближчих планах Вайди - картина про масове вбивство під час Другої світової війни в Катині польських офіцерів.

Сегодня открывается Берлинский кинофестиваль  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12266
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду