Плачков зізнався, що приховав нічні угоди, але хоче виправдатись

5 Лютого 2006
2651
5 Лютого 2006
10:41

Плачков зізнався, що приховав нічні угоди, але хоче виправдатись

2651
Плачков зізнався, що приховав нічні угоди, але хоче виправдатись

Міністр енергетики Іван Плачков підтверджує, що 4 січня в Москві крім основної газової угоди межу Росією й Україною були підписані доповнення до вже існуючих контрактів між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго".

"У 2004 році між НАК "Нафтогаз Україна" і компанією "РосУкрЕнерго" були підписані довгострокові, до 2030 року, договори на транспортування газу і на його збереження в ПСГ в Україні", - сказав міністр у суботу в Сімферополі.

За його словами, документи підписав на той момент глава "Нафтогазу" Юрій Бойко.

У договорах була зафіксована ціна транзиту газу в розмірі $1,09 за 1000 кубів на 100 км і $80 на його збереження в ПСГ, розповів Плачков.

"Коли була змінена ставка транзиту для ВАТ "Газпром" з $1,09 до $1,6 за 1 тис. кубометрів, була автоматично змінена і ставка для "РосУкрЕнерго".

Тому що не можна збільшити для "Газпрому", а для "РосУкрЕнерго" - ні", - пояснив Плачков.

Міністр також відзначив зміни в ціні збереження газу для "РосУкрЕнерго" у ПСГ України, однак не уточнив її. "Про це ми вам розповімо в понеділок", - сказав він.

Плачков також не уточнив кількості підписаних доповнень до контрактів. Він сказав журналістам, що не читав газету, у якій була опублікована дана інформація.

Як повідомлялося, тижневик "Дзеркало тижня" у номері за суботу стверджує, що "Нафтогаз України" підписав у Москві 4 січня 7 угод з "РосУкрЕнерго" і "Газпромом", а не одну, як офіційно повідомлялося.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2651
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду