НАН України оприлюднила заяву щодо позову МАУП

2 Лютого 2006
19742
2 Лютого 2006
15:46

НАН України оприлюднила заяву щодо позову МАУП

19742
НАН України оприлюднила заяву щодо позову МАУП

Науковці Національної Академії наук України оприлюднили звернення у відповідь на позов МАУП  про захист ділової репутації й відшкодування моральної шкоди.      

 

Нагадаємо, раніше МАУП виступив з заявою „Припинити злочинні дії організованого єврейства”, яку НАН України оцінив як пряме розпалювання міжнаціональної ворожнечі, й ініціював підписання заяви “Проти ксенофобії, за європейську Україну”, яка і стала причиною позову МАУП до НАН.

 

На думку науковців, „висловлені у цьому зверненні звинувачення на адресу офіційно зареєстрованих організацій єврейської меншини як «організованої етнічно-кримінальної спільноти», створення в особі так званих організацій єврейства образу «величезної небезпеки» для України, заклики піддати їх діяльність окремому розслідуванню, створюють щодо України образ країни, де до єврейської меншини виявляється особливе і вороже ставлення”.

 

Зокрема, у зверненні йдеться, що це ганьбить репутацію України у світі. Тому НАН України закликає українську громадськість і наукову спільноту засудити подібні звернення і виявити солідарність щодо заяви «Проти ксенофобії, за європейську Україну» і з її підпис антами.

 

Заяву підписали: академік НАНУ, директор Інституту філософії ім. НАН України Мирослав Попович; академік НАНУ, президент МАУ Ярослав Яцків; доктор історичних наук, професор, завідувачка кафедри історії НаУКМА Наталія Яковенко; доктор історичних наук, заступник директора Інституту історії України НАН України Станіслав Кульчицький; доктор історичних наук, завідувач відділу етнополітології Інституту політичних і етнонаціональних досліджень НАН України Олександр Майборода; доктор історичних наук, керівник Центру історичної політології Інституту політичних і етнонаціональних досліджень НАН України Юрія Шаповал.

 

Засідання Печерського суду в справі подання про захист ділової репутації МАУП й

відшкодування моральної шкоди відбудеться 3 лютого о 14-й годині за адресою: вул. Хрещатик,

42а

 

 

 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19742
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду