"РосУкрЕнерго" починає висувати умови Україні

26 Січня 2006
2405
26 Січня 2006
10:12

"РосУкрЕнерго" починає висувати умови Україні

2405
"РосУкрЕнерго" починає висувати умови Україні

Швейцарська компанія "РосУкрЕнерго" хотіла б бачити партнером у створюваному для реалізації імпортного газу в Україні СП "Нафтогаз України", а не його дочірню компанію "Газ України", яку пропонує НАК, повідомляэ "УП" з посиланням на "Інтерфакс"

Про це повідомив виконавчий директор "РосУкрЕнерго", начальник юридичного департаменту "Газпрому" Костянтин Чуйченко, коментуючи журналістам у середу хід переговорів по створенню СП.

"Репутація "Нафтогаза" нам відома. Ця компанія нам добре знайома, вона давно працює на ринку і є надійним партнером", - пояснив Чуйченко бажання "РосУкрЕнерго" бачити своїм партнером саме НАК.

Виконавчий директор "РосУкрЕнерго" у цілому досить позитивно оцінив хід переговорів і висловив впевненість у їхньому завершенні в заплановані терміни - до 1 лютого поточного року.

Він підкреслив, що зі своєї сторони "РосУкрЕнерго" буде робити все для цього.

"Переговори продовжуються успішно, і ми упевнені, що нам вдасться погодити всі деталі з українською стороною до покладеного терміну - до 1 лютого поточного року", - сказав він.

"Є деякі технічні проблеми, що ми повинні додатково погодити з українською стороною. Підписання відкладено, однак у нас ще є час", - додав Чуйченко.

Як повідомлялося, створення СП "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" для продажу газу на внутрішньому українському ринку передбачено тристоронньою угодою про врегулювання російсько-української газової суперечки, підписаного в Москві 4 січня за участю ВАТ "Газпром".

Відповідно до нього, СП із 1 лютого 2005 року купуватиме газ на російсько-українському кордоні у "РосУкрЕнерго", що визначено постачальником в Україну російського і середньоазіатського газу в обсязі 34 млрд. куб. м у 2006 році і 58 млрд. куб. м - з 2007 року. При цьому ціна поставок на перше півріччя 2006 року складає $95 за тис. куб. м.

Приблизно, СП одержить назву "ГазЕнерго", його статутний фонд складе 5 млн. грн. і буде сформований коштами, а частки засновників будуть розподілені рівномірні між засновниками.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2405
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду