Верховний суд підтвердив незаконність продажу 50%+1 акція НФЗ

20 Січня 2006
1597
20 Січня 2006
12:56

Верховний суд підтвердив незаконність продажу 50%+1 акція НФЗ

1597
Верховний суд підтвердив незаконність продажу 50%+1 акція НФЗ

Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України відмовила в задоволенні скарги за винятковими обставинами ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

Таким чином, своєю постановою від 20 січня суд підтвердив незаконність продажу 50% плюс 1 одна акція НЗФ консорціуму "Придніпров'я".

В постанові суду наголошується, що ВСУ відмовив в задоволенні скарги, оскільки рішення Вищого господарського суду України і Київського апеляційного господарського суду, які вимагав відмінити в своїй скарзі Нікопольський феросплавний, не порушували прав заводу.

Дана постанова ВСУ оскарженню не підлягає.

Як відомо, консорціум "Придніпров'я", близький до корпорації "Інтерпайп", 26 травня 2003 року придбав 25-відсотковий держпакет НЗФ на приватизаційному конкурсі. 15 серпня 2003 року консорціум "Придніпров'я" придбав ще один 25-відсотковий плюс 1 акція пакет, сплативши 205,5 млн. грн. за кожний з придбаних пакетів.

Результати конкурсу були розкритиковані як такі, що порушують конкурентне законодавство і в 2005 році визнані судом недійсними.

Вищий господарський суд України 26 серпня 2005 року підтвердив рішення Київського господарського суду, а також Київського апеляційного господарського суду про те, що приватизація 50% плюс 1 акції НЗФ була проведена з порушенням законодавства, і акції НЗФ мають бути повернені в держвласність.

Під контролем "Інтерпайпу" (який контролює "Придніпров'я") перебувають близько 73% акцій НЗФ, група "Приват" контролює близько 26% акцій.

Читайте також:

Нікопольське телешоу Пінчука. Богословська стане груддю

Чтобы убить дракона, нужно иметь своего собственного?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1597
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду