Співвласник РосУкрЕнерго насправді ним не володіє

19 Січня 2006
2145
19 Січня 2006
13:22

Співвласник РосУкрЕнерго насправді ним не володіє

2145
Співвласник РосУкрЕнерго насправді ним не володіє

Raiffeisen Investment A.G. (Австрія) є лише номінальним власником акцій RosUkrEnergo A.G. (Швейцарія), а основними акціонерами компанія є ARosgas Holding A.G. (Швейцарія) і CENTRAGAS Holding A.G. (Австрія).

Така інформація міститься в матеріалах, підготовлених апаратом голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки Андрія Клюєва, і розданих учасникам засідання комітету в середу.

Згідно з цими матеріалами, статутний фонд RosUkrEnergo поділений на 1000 акцій, що розподілені в такий спосіб: ARosgas Holding - 500 акцій, CENTRAGAS Holding - 498 акцій, Вольфганг Пучек - 1 акція, Йорг Віндбіхлер - 1 акція. При цьому Raiffeisen Investment є номінальним власником 998 акцій.

Відповідно до матеріалів, підготовленим апаратом Клюєва, НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo у 2004 році підписали контракт про обсяги й умови транзиту газу через територію України на період з 2005 по 2030 роки, а також контакт на збереження газу в підземних сховищах України на цей період.

Ставка плати за транзит була визначена на рівні $1,09375 за 1 тис. куб. м на 100 км відстані, ставка плати за накачування, збереження і добір газу з підземних сховищ - на рівні $2,25 за 1 тис. куб. м., обсяг транзиту на весь контрактний період - 270 млрд. куб. м, обсяг збереження - 250 млрд. куб. м.

Як повідомлялося, представники "Нафтогазу України" і "Газпрому" стверджують, що засновниками RosUkrEnergo є Газпромбанк (РФ) і Raiffeisen Investment. Російська й українська сторони останнім часом неодноразово заявляли про зацікавленість входження "Нафтогазу України" до складу акціонерів RosUkrEnergo.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду