МФВ оголошує конкурс Усвідомлений вибір — 2006: Створення передвиборчих телевізійних і радіопрограм”

19 Січня 2006
4738
19 Січня 2006
14:21

МФВ оголошує конкурс Усвідомлений вибір — 2006: Створення передвиборчих телевізійних і радіопрограм”

4738
МФВ оголошує конкурс Усвідомлений вибір — 2006: Створення передвиборчих телевізійних і радіопрограм”

Міжнородниій фонд "Відродження" оголошує конкурс “Усвідомлений вибір — 2006: Створення передвиборчих телевізійних і радіопрограм”
Мета кампанії “Усвідомлений вибір — 2006”: сприяти усвідомленому вибору громадян під час парламентських виборів 2006 року шляхом організації інформаційної кампанії та відкритого діалогу між суспільством і політичними партіями (політичними блоками) для ознайомлення виборців з платформами, програмами, виконаними колишніми та новими обіцянками кандидатів, а також забезпечити умови для наступного дієвого громадського контролю за їх виконанням; сприяти впровадженню практики політичної відповідальності партій та їх блоків.

Учасники: провідні аналітичні центри України, ЗМІ, всеукраїнські громадські ініціативи, неурядові організації (НУО).

Мета конкурсу: сприяти створенню збалансованих передвиборчих телевізійних і радіопрограм, що відповідають вимогам законодавства України; більшій поінформованості виборців про позиції ключових суб’єктів виборів щодо вирішення важливих проблем життя сучасного українського суспільства.

Передбачено надання фінансової підтримки для створення передвиборчих телевізійних і радіопрограм (дебатів, круглих столів, ток-шоу тощо) за участі представників політичних партій та блоків — учасників парламентських виборів 2006 року.

Створення таких програм МФВ розглядає як частину реалізації громадської кампанії “Усвідомлений вибір — 2006”, в межах якої буде підготовлено незалежні аналітичні дослідження щодо позицій суб’єктів виборів стосовно вирішення проблем сучасного українського суспільства, зокрема:

Політика цін та податків, виведення зарплати з „тіні”;
Подолання бідності, соціальний захист та пенсійна політика;
Якісна середня освіта та рівний доступ до вищої освіти;
Доступ до якісного медичного обслуговування;
Доступ до справедливого правосуддя;
Комунальний сектор: послуги та ціни на них.
Учасники тендеру: теле- та радіокомпанії (окремо чи разом з іншими компаніями), продакшн-студії, неприбуткові організації (громадські та благодійні).

Поданий для участі у конкурсі проект, окрім заповненої стандартної аплікаційної форми МФВ, повинен містити:

Інформацію про організацію-виконавця.
Детальний сценарний план телевізійної та/чи радіопередачі за участі представників політичних партій та блоків — учасників парламентських виборів, незалежних експертів, авторів відповідних аналітичних досліджень та представників зацікавленої громадськості.
Інформацію про критерії відбору учасників до участі у програмі.
Інформацію про кандидатуру ведучого (ведучих) програми.
Інформацію про план розміщення програми в ефірі. У разі, якщо програму планується розмістити в ефірі іншої організації, необхідна письмова згода (угода) відповідної теле- чи радіоорганізації.
Інформацію про спосіб анонсування програми у ЗМІ.
Письмове підтвердження згоди потенційних учасників програми (уповноважених представників відповідних партій та блоків) на таку участь.
Сценарний план програми повинен обов’язково передбачати обговорення наведених вище тем і до його підготовки повинні залучатись автори аналітичних досліджень, розроблених в рамках громадської кампанії “Усвідомлений вибір – 2006”.

Перевагу буде надано проектам, котрі:

Передбачають трансляцію програми в ефірі теле- та радіокомпаній, що мають більшу аудиторію;
Передбачають трансляцію програми у прямому ефірі, принаймні на тому каналі (каналах) мовлення, сіткою мовлення якого (яких) охоплюється більшість передбачуваної аудиторії.
Увага! Поданий до МФВ у межах конкурсу проект не може передбачати оплату послуг з розміщення відповідної програми в ефірі!

Максимальний розмір гранту — 35 000 доларів США.

Загальний бюджет конкурсу — 105 000 доларів США.

Останній терміни подання проектів — 5 лютого 2006 року.

Результати розгляду проектів, поданих для участі у конкурсі, будуть оприлюднені до 15 лютого 2006 року.

Контактні особи:

Ігор Когут, керівник громадської кампанії „Усвідомлений вибір —- 2006”

Електронна пошта: kohut@laboratory.kiev.ua

Віталій Замніус, директор програми ЗМІ МФВ

Телефон: (044) 461 95 00

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4738
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду