detector.media
19.01.2006 14:21
МФВ оголошує конкурс Усвідомлений вибір — 2006: Створення передвиборчих телевізійних і радіопрограм”

Міжнородниій фонд "Відродження" оголошує конкурс “Усвідомлений вибір — 2006: Створення передвиборчих телевізійних і радіопрограм”
Мета кампанії “Усвідомлений вибір — 2006”: сприяти усвідомленому вибору громадян під час парламентських виборів 2006 року шляхом організації інформаційної кампанії та відкритого діалогу між суспільством і політичними партіями (політичними блоками) для ознайомлення виборців з платформами, програмами, виконаними колишніми та новими обіцянками кандидатів, а також забезпечити умови для наступного дієвого громадського контролю за їх виконанням; сприяти впровадженню практики політичної відповідальності партій та їх блоків.

Учасники: провідні аналітичні центри України, ЗМІ, всеукраїнські громадські ініціативи, неурядові організації (НУО).

Мета конкурсу: сприяти створенню збалансованих передвиборчих телевізійних і радіопрограм, що відповідають вимогам законодавства України; більшій поінформованості виборців про позиції ключових суб’єктів виборів щодо вирішення важливих проблем життя сучасного українського суспільства.

Передбачено надання фінансової підтримки для створення передвиборчих телевізійних і радіопрограм (дебатів, круглих столів, ток-шоу тощо) за участі представників політичних партій та блоків — учасників парламентських виборів 2006 року.

Створення таких програм МФВ розглядає як частину реалізації громадської кампанії “Усвідомлений вибір — 2006”, в межах якої буде підготовлено незалежні аналітичні дослідження щодо позицій суб’єктів виборів стосовно вирішення проблем сучасного українського суспільства, зокрема:

Політика цін та податків, виведення зарплати з „тіні”;
Подолання бідності, соціальний захист та пенсійна політика;
Якісна середня освіта та рівний доступ до вищої освіти;
Доступ до якісного медичного обслуговування;
Доступ до справедливого правосуддя;
Комунальний сектор: послуги та ціни на них.
Учасники тендеру: теле- та радіокомпанії (окремо чи разом з іншими компаніями), продакшн-студії, неприбуткові організації (громадські та благодійні).

Поданий для участі у конкурсі проект, окрім заповненої стандартної аплікаційної форми МФВ, повинен містити:

Інформацію про організацію-виконавця.
Детальний сценарний план телевізійної та/чи радіопередачі за участі представників політичних партій та блоків — учасників парламентських виборів, незалежних експертів, авторів відповідних аналітичних досліджень та представників зацікавленої громадськості.
Інформацію про критерії відбору учасників до участі у програмі.
Інформацію про кандидатуру ведучого (ведучих) програми.
Інформацію про план розміщення програми в ефірі. У разі, якщо програму планується розмістити в ефірі іншої організації, необхідна письмова згода (угода) відповідної теле- чи радіоорганізації.
Інформацію про спосіб анонсування програми у ЗМІ.
Письмове підтвердження згоди потенційних учасників програми (уповноважених представників відповідних партій та блоків) на таку участь.
Сценарний план програми повинен обов’язково передбачати обговорення наведених вище тем і до його підготовки повинні залучатись автори аналітичних досліджень, розроблених в рамках громадської кампанії “Усвідомлений вибір – 2006”.

Перевагу буде надано проектам, котрі:

Передбачають трансляцію програми в ефірі теле- та радіокомпаній, що мають більшу аудиторію;
Передбачають трансляцію програми у прямому ефірі, принаймні на тому каналі (каналах) мовлення, сіткою мовлення якого (яких) охоплюється більшість передбачуваної аудиторії.
Увага! Поданий до МФВ у межах конкурсу проект не може передбачати оплату послуг з розміщення відповідної програми в ефірі!

Максимальний розмір гранту — 35 000 доларів США.

Загальний бюджет конкурсу — 105 000 доларів США.

Останній терміни подання проектів — 5 лютого 2006 року.

Результати розгляду проектів, поданих для участі у конкурсі, будуть оприлюднені до 15 лютого 2006 року.

Контактні особи:

Ігор Когут, керівник громадської кампанії „Усвідомлений вибір —- 2006”

Електронна пошта: kohut@laboratory.kiev.ua

Віталій Замніус, директор програми ЗМІ МФВ

Телефон: (044) 461 95 00

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY