Половина європейців користується Інтернетом

13 Грудня 2005
765
13 Грудня 2005
11:28

Половина європейців користується Інтернетом

765
Половина європейців користується Інтернетом


В країнах Євросоюзу Інтернетом користується близько 50%, комп'ютером - більше половини населення. Такі результати дослідження, проведеного Віденським Інститутом міжнародних економічних досліджень (WIIW), повідомив заступник директор інституту, доктор економічних наук, професор Петер Гавлік в ході «круглого столу», організованого Центром Розвитку інформаційного суспільства (РІО-центр), повідомляє ІМІ, посилаючись на ForUm.

За його словами, дослідження показали значний цифровий розрив між «старими і «новими» членами» Євросоюзу. Так, наприклад, найвищий рівень використовування комп'ютерів (більше 80% населення) відзначається в Швеції і Данії, а найнижчий (менше 20%) - в Румунії і в Росії, передає РІА «Новини».

Гавлік відзначив, що розвиток інфокомунікаційних технологій (ІКТ) робить вплив на продуктивність праці, а також на структуру зайнятості населення.

«Робочі місця для громадян з низьким рівнем кваліфікації зникатимуть, нові робочі місця з'являтимуться тільки для висококваліфікованих працівників», - прогнозує експерт.

Він також відзначив про залежність між нестачею кваліфікованих робітників і розвитком ІКТ, причому з кадровим дефіцитом стикаються навіть «старі» країни-члени ЄС. Як показують дослідження, проведені WIIW в «нових країнах-членах ЄС, за період 1999-2003 років зайнятість у сфері ринкових послуг (висококваліфікований сектор) виросла майже на 20%, в секторі низької кваліфікації спостерігається або незначне зростання 2-3%, або спад. При цьому за даними на 2003 рік 70-80% трудових ресурсів (люди від 15 до 64 років) мають середній рівень освіти. «Нестача кваліфікованих працівників перешкоджає розвитку ІКТ», - підкреслив професор.

За його словами, ІКТ грає важливу роль у підвищенні продуктивності і економічному зростанні в нових країнах-членах ЄС, а також впливає на їх конкурентоспроможність.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
765
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду