Перед виборами Київ хоче заборонити «біг-морди»

5 Грудня 2005
687
5 Грудня 2005
17:21

Перед виборами Київ хоче заборонити «біг-морди»

687
Перед виборами Київ хоче заборонити «біг-морди»
Влада упевнена, що введення мораторію на розміщення зовнішньої реклами допоможе навести порядок. Підприємці ж вважають, що мораторій приведе до переділу ринку.

Питання про необхідність упорядкувати зовнішню рекламу піднімався не раз. Начальник ДУ міськбудівництва архітектури і дизайну Василь Присяжнюк заявив, що центральні вулиці перенасичені білбордами і лайтбоксами. На його погляд, реклама повинна розміщатися тільки на вітринах і фасадах будинків, а насичення рекламою автомобільних магістралей впливає на безпеку дорожнього руху.

Нещодавно Василь Присяжнюк звернувся до мера з листом, де повідомив, що його уряд вважає за доцільне погоджувати і давати дозвіл на розміщення рекламних конструкцій тільки на підставі затверджених "Концепцій благоустрою й архітектурно-художнього оформлення територій".

Нововведення повинне торкнутися вулиць Хрещатик, Червоноармійська, Горького, Набережно-Крещатицкая, проспектів Перемоги, 40-річчя Жовтня, Возз'єднання, площ Лесі Українки і Шевченко, а також усіх мостів і шляхопроводів Києва.

Концепція, покликана упорядкувати «рекламний хаос», ще не розроблений, але у своєму листі Василь Присяжнюк уже просить мера доручити ДУ контролю за благоустроєм і зовнішнім дизайном Києва припинити розміщення рекламних конструкцій за вищевказаними адресами, а дозвільні документи, що вичерпали термін, не продовжувати, поки концепції не будуть розроблені.

Глава координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами Артем Биденко упевнений, що після введення мораторію кількість рекламних щитів не зменшиться, а навпроти - може збільшитися!

«Головне управління архітектури розробляє концепцію, яка буде визначати, як варто розміщати зовнішню рекламу в тому або іншому місці. Відповідно, місто запропонує компаніям робити проекти, брати участь у конкурсах. Але не у всіх компаній однакові права» - говорить Артем Биденко.

Мова йде про те, що введення мораторію посприяє витисненню з ринку «неугодних» компаній - є побоювання, що право на розміщення реклами буде надаватися визначеному колу компаній, а інші залишаться не при справах.

«Якщо такий мораторій буде введений, ми будемо подавати до суду» - завірив Артем Биденко.

ІМІ

Читайте також:

Запитання „Детектор медіа”: - На вашу думку, які концептуальні ходи будуть зараз застосовуватися в політичній рекламі? Буде це частіше реклама бренду партії чи особистості? Чого буде в ній більше - ідеологічних меседжів чи популізму?

Піонери літнього піару
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
687
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду