detector.media
05.12.2005 17:21
Перед виборами Київ хоче заборонити «біг-морди»
Влада упевнена, що введення мораторію на розміщення зовнішньої реклами допоможе навести порядок. Підприємці ж вважають, що мораторій приведе до переділу ринку.

Питання про необхідність упорядкувати зовнішню рекламу піднімався не раз. Начальник ДУ міськбудівництва архітектури і дизайну Василь Присяжнюк заявив, що центральні вулиці перенасичені білбордами і лайтбоксами. На його погляд, реклама повинна розміщатися тільки на вітринах і фасадах будинків, а насичення рекламою автомобільних магістралей впливає на безпеку дорожнього руху.

Нещодавно Василь Присяжнюк звернувся до мера з листом, де повідомив, що його уряд вважає за доцільне погоджувати і давати дозвіл на розміщення рекламних конструкцій тільки на підставі затверджених "Концепцій благоустрою й архітектурно-художнього оформлення територій".

Нововведення повинне торкнутися вулиць Хрещатик, Червоноармійська, Горького, Набережно-Крещатицкая, проспектів Перемоги, 40-річчя Жовтня, Возз'єднання, площ Лесі Українки і Шевченко, а також усіх мостів і шляхопроводів Києва.

Концепція, покликана упорядкувати «рекламний хаос», ще не розроблений, але у своєму листі Василь Присяжнюк уже просить мера доручити ДУ контролю за благоустроєм і зовнішнім дизайном Києва припинити розміщення рекламних конструкцій за вищевказаними адресами, а дозвільні документи, що вичерпали термін, не продовжувати, поки концепції не будуть розроблені.

Глава координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами Артем Биденко упевнений, що після введення мораторію кількість рекламних щитів не зменшиться, а навпроти - може збільшитися!

«Головне управління архітектури розробляє концепцію, яка буде визначати, як варто розміщати зовнішню рекламу в тому або іншому місці. Відповідно, місто запропонує компаніям робити проекти, брати участь у конкурсах. Але не у всіх компаній однакові права» - говорить Артем Биденко.

Мова йде про те, що введення мораторію посприяє витисненню з ринку «неугодних» компаній - є побоювання, що право на розміщення реклами буде надаватися визначеному колу компаній, а інші залишаться не при справах.

«Якщо такий мораторій буде введений, ми будемо подавати до суду» - завірив Артем Биденко.

ІМІ

Читайте також:

Запитання „Детектор медіа”: - На вашу думку, які концептуальні ходи будуть зараз застосовуватися в політичній рекламі? Буде це частіше реклама бренду партії чи особистості? Чого буде в ній більше - ідеологічних меседжів чи популізму?

Піонери літнього піару
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY