Микола Томенко пропонує Віктору Януковичу продебатувати доцільність федеративного устрою України

1 Грудня 2005
729
1 Грудня 2005
11:15

Микола Томенко пропонує Віктору Януковичу продебатувати доцільність федеративного устрою України

729
Микола Томенко пропонує Віктору Януковичу продебатувати доцільність федеративного устрою України
Віце-прем’єр-міністр Уряду Тимошенко Микола Томенко пропонує Віктору Януковичу як вчений – вченому продебатувати ідею Партії регіонів стосовно федеральної реформи України, яка, на їхню думку, має «покращити життя всіх громадян, наблизити владу до людей і підвищити її рівень відповідальності». Про це Томенко заявив учора під час круглого столу, присвяченому проблемі використання контрагітації під час виборчої кампанії.

Зокрема, Микола Томенко наголосив, що федералізація – це дуже серйозний крок для України, який потребує не лише внесення змін до Конституції, а і зміни сотень інших законодавчих актів, і який призведе до формування, фактично, вже іншої країни. «Тому тема зміни форми державного устрою України має бути не предметом партійного рішення (в даному випадку – Партії регіонів), а предметом широкого публічного обговорення», - переконаний Томенко. Він висловив сподівання, що загальнонаціональні канали допоможуть організувати таку дискусію з огляду на її важливість і актуальність у зв’язку з майбутніми парламентськими виборами.

«Я хочу, щоб лідер Партії регіонів публічно, на широкий загал, пояснив, який саме федеральний устрій України він хоче створити: на зразок федерації Сполучених Штатів Америки чи федерації з елементами конфедерації, як, скажімо, в Об’єднаних Арабських Еміратах?», - зазначив Микола Томенко. На його переконання, публічна дискусія щодо федералізму дасть змогу зрозуміти, що чекає Україну і її громадян в разі перемоги Віктора Януковича на парламентських виборах.

Як відомо, Віктор Янукович на прес-конференції, яка відбулася 28 листопада, повідомив, що до Програми Партії регіонів включено «роз’яснення федеральної реформи. Ми почали з цього приводу роз’яснювальну роботу серед населення України з приводу того, що таке федеративний устрій України і чим він відрізняється від сепаратизму, в якому нас влада намагалися звинуватити…Федеративна реформа, я переконаний, дасть Україні покращення життя всіх громадян, наблизить владу до людей і підвищить її рівень відповідальності».

За інформацією прес-служби М. Томенка

Читайте також:

Микола Томенко: Наслідками широкого застосування контрагітації буде зменшення інтересу громадян до виборів і небажання брати в них участь

Микола Томенко: Верховна Рада повинна невідкладно впорядкувати правила виборів до органів місцевого самоврядування

Томенко знову захотів у крісло віце-прем’єра
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду