Ющенко пояснив високі зарплати міністрів

28 Листопада 2005
618
28 Листопада 2005
14:11

Ющенко пояснив високі зарплати міністрів

618
Ющенко пояснив високі зарплати міністрів
Президент Віктор Ющенко вважає великі зарплати міністрів запорукою того, щоб вони не брали хабарі.

Про це заявив Ющенко на перших президентських слуханнях "Виклики, породжені волею", що проходять у понеділок у Києві.

"Дуже легко розкрутити спекулятивну тему, чому міністр отримує таку велику зарплату. Та я не хочу, щоб він брав хабарі", - зазначив президент.

"Помаранчева революція корупцію не привела. Помаранчева революція її викрила - як поспіль 15 років у вищих державних кабінетах творилась корупція. Але про це ніхто не говорив. Ми жили, як кокони, і казали, що це наш хрест. Куди дінешся від цієї корупції?" - додав він.

Водночас, за словами президента, революція вивела на поверхню "самі чутливі і, можливо, неважливі речі, але поставила у весь зріст і сказала, що це проблема номер один".

Ющенко також зауважив, що частина політиків перейшла на спекуляцію темою корупції, щоб "набирати гарячі очки", а друга частина пояснює, що "кожна країна переживала те, що ми називаємо українська корупція".

"Але говорячи про це зло, я не хотів би, щоб у нас опускалися руки. Давайте змінимо людей, які представляють обличчя нації. Чи в моєму селі Хоружівка, чи на моїй Сумщині, чи по відомствах, щоб прийшли інші люди, які не брали хабарів. Людина, яку духовність і мораль зупинить на першому рубежі", - зазначив Ющенко.

За його словами, треба було змінити кадри, звільнити 18 тисяч чиновників і податківців, щоб "не отримувати в спину жала".

Президент також анонсував 2006 рік "як рік початку базових змін".

Українська правда

Читайте також:

Влада та ЗМІ: почути одне одного

Розпочалися Перші Президентські Слухання під назвою «Виклики, породжені свободою»

28 листопада відбудуться перші Президентські слухання "Виклики, породжені свободою" (анонс+програма)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
618
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду