Лутьєв припинив голодування. 28 листопада – продовження слухання справи

18 Листопада 2005
748
18 Листопада 2005
19:38

Лутьєв припинив голодування. 28 листопада – продовження слухання справи

748
Лутьєв припинив голодування. 28 листопада – продовження слухання справи
28 листопада у Севастопольському міському апеляційному суді має відбутися засідання у справі євпаторійського журналіста Володимира Лутьєва, якого звинувачують у замаху на вбивство.

Про це ІМІ повідомив адвокат журналіста Віктор Овєчкін, послуги якого оплачує Програма правового захисту та освіти ЗМІ IREX-Media.

Крім того, Володимир Лутьєв 9 листопада припинив голодування, яке він оголосив напередодні - на судовому засіданні 8 листопада.

Журналіст зробив це на вимогу свого адвоката Віктора Овєчкіна, щоб його акція протесту не була розцінена як тиск на суд.

«Я буквально в ультимативній формі примусив його припинити голодування. Нам потрібні сили, щоб боротися», - зауважив пан Овєчкін.

Також адвокат журналіста додав, що раніше засідання кілька разів відкладалися через неможливість взяти у ньому участь чи когось з суддів, чи адвокатів.

Як вже повідомлялося, на засіданні 8 листопада 2005 року Севастопольський міський апеляційний суд, який розглядає справу євпаторійськго журналіста Володимира Лутьєва, вкотре відхилив клопотання його адвоката про зміну запобіжного заходу щодо журналіста і залишив його під вартою.

Володимир Лутьєв знову у залі засідань оголосив голодування на знак прортесту проти свого утримання у в’язниці.

Однак, як зазначає кореспондент, він це зробив ще до того, як суд відхивлив клопотання адвоката журналіста про зміну йому запобіжного заходу.

До цього Володимир Лутьєв голодував три дні (з 7 по 10 жовтня) у слідчому ізоляторі.

Оголошуючи чергове голодування, Лутьєв заявив при цьоцу, що «це не є способом тиску на суд, а лише єдиним способом захисту та привернення до себе уваги».

У той же час адвокат журналіста Віктор Овєчкін зазначив, що якби суд не відхилив їх клопотання і звільнив Лутьєва з-під варти, журналіст, скоріше за все, припинив би голодування.

Як вже повідомлялося, на початку вересня цього року журналіст Володимир Лутьєв, що перебуває під слідством, припинив 47-денне голодування у в’язниці. Голодування він оголосив на знак протесту проти рішення суду, який у липні цього року повторно взяв його під варту. Після цього журналіст провів кілька тижнів у психіатрічній лікарні, де проходив експертизу.

ІМІ

Читайте також:

Суд знову не відпустив журналіста Лутьєва. Він оголосив чергове голодування

8 листопада суд продовжить розгляд справи журналіста Лутьєва

Журналіст Лутьєв припинив 47-денне голодування. Зараз він проходить психіатричне обстеження

Карпачева требует освободить журналиста Лутьева

У Севастополі вчора ввечері був госпіталізований Володимир Лутьєв

Журналісти просять Президента захистити Лутьєва

Ніна Карпачова вважає справу проти Лутьєва сфабрикованою

Комитет по мониторингу свободы прессы в Крыму опасается за жизнь арестованного редактора

Журналіста, який нібито вчинив замах на депутата, знову відправили під варту

Лутьев вместо ареста взят на подписку о невыезде

Дело Лутьева рассмотрит Севастопольский апелляционный суд
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду