Журналіста, який нібито вчинив замах на депутата, знову відправили під варту

30 Червня 2005
880
30 Червня 2005
16:58

Журналіста, який нібито вчинив замах на депутата, знову відправили під варту

880
Журналіста, який нібито вчинив замах на депутата, знову відправили під варту
Апеляційний суд міста Севастополя, який близько двох років розглядає справу євпаторійського журналіста Володимира Лутьєва, вирішив повернути його під варту. Про це повідомляє "Українська правда".

Лутьєва у жовтні 2002 року було обвинувачено працівниками УБОЗ у спробі організації замаху на кримського депутата Миколу Котляревського і було тоді взято під варту.

Завдяки протестам кримських журналістів, які вказували на явно замовний характер цього обвинувачення, оскільки журналіст у своїй газеті "Євпаторійський тиждень" викривав кримінальне минуле Котляревського, і завдяки втручанню уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової, Лутьєва у грудні цього року випустили з-під варти під підписку про невиїзд.

У четвер севастопольський суд змінив запобіжний захід Лутьєву і знову взяв його під варту. Аргументом для цього стало клопотання депутата Котляревського, у якому він вказував, що Лутьєв, виїжджаючи до Києва, порушував режим підписки, а також нібито загрожував Андрію Грачову – колишньому працівнику УБОЗу, якого Лутьєв нібито восени 2002 року найняв як кіллера.

За словами Лутьєва, суд у четвер "виконав замовлення Котляревського, який разом з колишніми убозівцями давно намагається посадити мене за ґрати".

Журналіст відзначив, що він дійсно виїжджав до Києва до Карпачової, про що завжди повідомляв суд.

Це ж підтвердив адвокат Лутьєва Віктор Овечкін, який назвав рішення суду "необґрунтованим і нічим не підтвердженим".

За його словами, у матеріалах судової справи є факти, які спростовують клопотання Котляревського, але суд відмовився їх розглянути.

Суд також відмовився провести експертизи і порівняти свідчення свідків. Овечкін має намір наполягати на зміні запобіжного заходу журналісту, у тому числі і тому, що в нього слабке здоров'я.

Лутьєв - інвалід, до того ж у четвер відразу ж після оголошення рішення суду журналіст, протестуючи проти неправомірного рішення, оголосив сухе голодування.

УП

Читайте також:

У Севастополі вчора ввечері був госпіталізований Володимир Лутьєв

Адвокат Лутьєва, обвинувачуваного у спробі вбивства депутата, сумнівається в успішному вирішенні його справи

У Севастополі розпочалося судове слухання у справі журналіста Лутьєва

Лутьєва оштрафовано на 300 тисяч гривень

В справі Лутьєва – „дві” правди...

Суд у справі Лутьева перенесено до Севастополя

Владимир Лутьев просит не переносить его дело в Херсонский апелляционный суд
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
880
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду