Рибачук впевнений, що „темників” на НТКУ не буде

4 Листопада 2005
807
4 Листопада 2005
13:14

Рибачук впевнений, що „темників” на НТКУ не буде

807
Рибачук впевнений, що „темників” на НТКУ не буде
Голова Секретаріату Президента Олег Рибачук вважає, що призначення Дениса Іванеско директором ТВО „Новини” на першому каналі не вплине на об’єктивність

„По конкретних прізвищах я не готовий говорити, бо не знаю цю людину (Іванеско – „ТК”) але у мене немає сумнівів, що ніяких „темників” чи політики минулого, як її бачить Іван Чиж чи хтось інший, не буде” – сказав пан Рибачук на сьогоднішньому брифінгу в Секретаріаті Президента.

Коментуючи перспективи створення суспільного мовлення на НТКУ, Голова Секретаріату зазначив, що при формуванні бачення перспективи Національної телекомпанії питання суспільного мовлення покладалось на Андрія Шевченка.

„Коли стало зрозуміло, що Шевченко йде з каналу, то для нас дуже важливо, щоб людина, яка прийшла в команді А. Шевченка, стала віце-президентом НТКУ і займалася суспільним мовленням”.

За словами пана Рибачука, сьогодні Президент має провести зустріч з віце-прем’єром з гуманітарних питань В’ячеславом Кириленком, де будуть також обговорюватися зазначені питання. Крім того, наразі Секретаріат Президента готовий надати 3 кандидатури на членство у Наглядовій раді при НТКУ, яка буде опікуватись інформаційною політикою і розвитком Національної телекомпанії. Конкретних прізвищ пан Рибачук не назвав, однак додав, що склад Наглядової ради має бути затверджений на наступному засіданні Кабміну.

На жаль, „Детектор медіа” так і не вдалося отримати коментар Олега Рибачука щодо дій голови Держкомтелерадіо Івана Чижа по об’єднанню ОДТРК і УТР під гаслом суспільного мовлення. Пан Рибачук проігнорував це запитання.

"Детектор медіа"

Читайте також:

Іванеско очолив ТВО „Новини”

Денис Іванеско: „Я не хочу дивитися назад”

Панюту вже призначено. Колектив НТКУ його підтримав, але не радий Іванеско

Колектив „Новин” Першого національного хоче впливати на кадрові рішення

Ющенко ветировал закон о назначении и увольнении президентов НТКУ и Нацрадио
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
807
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду