Олег Панюта збирається писати заяву про звільнення

27 Жовтня 2005
1134
27 Жовтня 2005
17:34

Олег Панюта збирається писати заяву про звільнення

1134
Олег Панюта збирається писати заяву про звільнення
Вслід за звільненням Андрія Шевченка з посади віце-президента слід чекати подібних дій з боку багатьох інших журналістів, що до сьогоднішнього дня працювали на НТКУ в команді Андрія Шевченка.

Одним із таких журналістів є відомий ведучий випуску „Новин” Олег Панюта. Про свої плани він повідомив в телефоній розмові журналісту „ТК” відразу після того, як відбулося призначення Віталія Докаленка головою НТКУ.

„Очевидно, я напишу заяву про звільнення, як це зробив Андрій Шевченко, - впевнено сказав Олег Панюта, - Це зроблять ще декілька журналістів. Хочу зазначити, що це жодним чином не є демарш, і в ні якому разі не зневага до нового керівництва. Це логічне завершення того кроку, який зробив Президент, призначивши на посаду голови НТКУ Віталія Докаленка. Я не бажаю працювати, якщо Президента не задовольнила жодна з існуючих двох концепцій, одна з яких належить Андрію Шевченко, якщо його не задовольнила команда професіоналів, якщо він не впевнений в нас, якщо йому не потрібно справжнє суспільне телебачення. Якщо до цього призначення я знав, куди ми йдемо, що ми прямуємо до суспільного телебачення, що ми робили новини, і вони були толерантними, об’єктивними і чесними, то тепер я не знаю чого очікувати, залишився б я працювати. Можливо це перехідний період на час парламентських виборів. Але я не бажаю працювати в таких умовах”.

Звісно, новий голова НТКУ закликав журналістів і топ-менеджерів до співпраці і конструктивного діалогу, визнав команду достатньо професійною і прохав редакційний колектив не звільнятися. Не останнім фактором, який вплинув на рішення команди Шевченка щодо подальшої роботи на каналі, стало те, що Віталій Докаленко так і не презентував свій проект розвитку НТКУ, в тому числі досі не оприлюднив свої плани щодо суспільного телебачення. На численні вимоги зробити це, журналісти отримували лише обіцянки.

За словами Олега Панюти, він ще не вирішив, де буде працювати після звільнення, бо таке призначення особисто для нього було несподіваним. „До останнього я робив прогнози, сподівався, що нашій команді вдасться розбудувати суспільне телебачення”, - зазначив журналіст. Але щодо свого майбутнього працевлаштування він особливо не хвилюється. „В мене є голова, руки і ноги, а також достатня вага в журналістському середовищі, щоб знайти роботу”.

Галина Ширшик, „Детектор медіа”

Читайте також:

Андрей Шевченко подал в отставку с поста вице-президента НТКУ

Новый президент НТКУ Виталий Докаленко был сегодня представлен коллективу компании

УТ-1 очолив керівник "Тонісу"? Дмитро Тузов підтвердив призначення Докаленка (оновлено)

Стецькив: Ющенко хочет вернуть на НТКУ старую власть

Президент не имеет политической воли на создание общественного ТВ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду