Томенко і Янукович в Дніпропетровську обмежилися виступами на телебаченні

19 Жовтня 2005
682
19 Жовтня 2005
10:50

Томенко і Янукович в Дніпропетровську обмежилися виступами на телебаченні

682
Томенко і Янукович в Дніпропетровську обмежилися виступами на телебаченні
Останнім часом Дніпропетровськ відвідали двоє відомих політиків - Віктор Янукович і Микола Томенко. Спільне між цими візитами було те що обидва політики обмежилися виступами на телебаченні, уникаючи інших засобів масової інформації.

Дніпропетровські журналісти звикли що зазвичай відомі політики, котрі приїздять до міста, проводять прес-конференції, принаймні не гребують контактами з пресою і охоче на ці контакти йдуть. То ж дивними виглядають візити до Дніпропетровська Віктора Януковича минулої середи і Миколи Томенка 17-го жовтня. Панове політики обмежилися виступами по місцевому телебаченню і жодних контактів з іншими місцевими засобами масової інформації не мали. Понад те, про візити до Дніпропетровська Віктора Януковича і Миколи Томенка місцева преса нічого не знала і мусила вдовольнятися переглядами прямих ефірів телебачення. Причини небажання обох політиків контактувати з пресою на прес-конференціях залишилися невідомими, що призвело до вільного трактування цих причин журналістами. Більшість журналістів зійшлися на думці що і пан Янукович і пан Томенко не хотіли ані чути можливі незручні для них запитання ані давати на них відповіді або не були готові на якісь запитання відповідати.

У телевізійних титрах Микола Томенко був поіменований як екс-віце-прем’єр і жодної згадки про те що він є заступником голови партії “Реформи і порядок” протягом години прямого ефіру з його боку не було. Цікаво й те, що про візит Миколи Томенка до Дніпропетровська у обласній організації ПРП нічого не знали.

Якщо Віктор Янукович у прямому ефірі обмежився виключно загальними фразами, то Микола Томенко вдавався до певної конкретики яка здебільшого стосувалася його особистої біографії, його роботи на посаді віце-прем’єра, його власних поглядів і планів на майбутнє.

Зокрема, Микола Томенко дав оцінку позиції Юрія Єханурова і останнім діям президента щодо мирових угод з олігархами:

“Коли я сьогодні чую слово “мирова угода”, мене пересмикує. Бо мирова угода у корупційній країні, а Україна поки що корупційна, це означає “ми з вами домовилися, щоб ви не все сплатили у бюджет, і щоб я ще отримав, не доплачуючи в бюджет”. Чесним є тільки відкритий аукціон. І отут наша стратегія серйозно розбігається з стратегією уряду. Не проситися треба у олігархів а змусити їх діяти за законом і змусити їх повернути те, що було незаконно вкрадене. Мирова угода це цивілізована форма корупції. Мій підхід дуже простий. Треба зустрічатись, треба говорити. Але пробачити якщо йдеться про таке... Давайте проведемо референдум чи український народ, наприклад, готовий сьогодні Суркісу, Ахметову, Пінчуку все, що вони незаконно або за копійки приватизували, залишити у їхній власності, пробачити все що було і почати життя з нуля. Моя інтуїція колишнього вченого підказує що український народ добрий, толерантний, але таке не пробачить”.

Про громадське телебачення:

“Проект суспільного телебачення покищо тимчасово закривається тому що загальне думання є таке – нам на вибори потрібний ще один канал, який би розповідав про успіхи нової влади, і не треба там дві точки зору або яка чесна інформація. І те що досі не визначається керівний канал, я думаю, що це підказка що той проект, який я починав робити, очевидно переноситься у майбутнє”.

Говорячи про своє політичне майбутнє, Микола Томенко казав “моя команда”, “наша команда”. І назвав соратників:

“Я думаю що ми будемо у одному блоці, ті люди, котрі добровільно пішли з влади, вважаючи що не можна працювати в умовах коли корупція стає нормою життя. Юлія Тимошенко, я, Олександр Зінченко, Олександр Турчинов і багато інших політиків - ми зараз вибудовуємо ту систему координат, у якій будемо спільно працювати.”

Відтак, з огляду на небажання контактувати з соратниками по партії і уникання згадок про партію, заступником голови якої він є, Микола Томенко, можливо, увійде до блоку Юлії Тимошенко не у складі партії “Реформи і Порядок”, а індивідуально, бо він казав не “партія”, не “ми” а “я”.

Радіо Свобода

Читайте також:

На сайті «Детектор медіа» завершилася чат-конференція з Миколою Томенком

Телеканал Ахметова «слупил» с Януковича 72 тысячи за прямой эфир

"Наша Україна" – в прямому телеефірі у Дніпропетровську

Теледуэли во здравие

Микола Томенко сумнівається у продовженні програми суспільного мовлення до виборів-2006

Виктор Янукович выступит на НТН в прямом эфире
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
682
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду