Третьяков підтримує ініціативу журналістів "Бізнесу"?

19 Жовтня 2005
688
19 Жовтня 2005
10:27

Третьяков підтримує ініціативу журналістів "Бізнесу"?

688
Третьяков підтримує ініціативу журналістів "Бізнесу"?
Екс-помічник президента Ющенка Олександр Третьяков закликає журналістів провести розслідування, чи дійсно він має стосунок до нелегальної горілки.

Про це Третьяков сказав у коментарі "Українській правді" у зв'язку зі звільненням групи редакторів з газети "Бізнес".

Конфлікт відбувся після того, як нібито власники "Бізнесу" заборонили журналістам проводити розслідування торгівлі підробною горілкою фірмами, заснованими Олександром Третьяковим і заступником міністра молоді й спорту Владиславом Міленьким.

"Я хочу, щоб із цього приводу було проведено журналістське розслідування", - сказав Третьяков.

"Нехай отримають відповідь з податкової, у яких фірмах я є засновником, подивляться обороти цих підприємств, чи були вони взагалі!", - додав Третьяков.

Він також запропонував журналістам звернутися до учасників ринку алкогольних напоїв: "Нехай вони скажуть, чи займаюся я горілкою!"

За словами Третьякова, під час перебування на посаді помічника Ющенка йому несправедливо приписували інтереси у всіх сферах бізнесу, яким займалися його друзі.

"Чому ніхто не може повірити, що людина може бути бізнесменом, заробити грошей і потім присвятити своє життя політиці?", - обурився Третьяков.

Як відомо, журналісти "Бізнесу" заявили, що власник газети Сергій Мельничук хотів домогтися закриття кримінальної справи проти нього в обмін на припинення журналістських розслідувань і "дах" повинен був забезпечити лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко.

В свою чергу Мартиненко заявив, що "ніколи не мав жодних розмов з Сергієм Мельничуком, які б стосувалися стану справ у газеті "Бізнес" чи її редакційної політики".

"На жаль, журналісти, звинувачуючи мене в якихось таємних переговорах з Мельничуком, не перевірили інформацію безпосередньо у першоджерела – тобто у Миколи Мартиненка. Хоча така можливість завжди є у представників будь-яких ЗМІ, зокрема, "Бізнесу", – зазначив він.

"Переконливо прошу не вживати моє ім’я у внутрішніх редакційних конфліктах між журналістами та їхніми роботодавцями", - сказав Мартиненко, про що повідомляє прес-служба "Нашої України".

Українська правда

Читайте також:

Журналісти журналу "Бізнес" йдуть з видання через тиск (оновлено)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду