В'ячеслав Кириленко провів нараду з питань розвитку вітчизняного кінематографу

13 Жовтня 2005
787
13 Жовтня 2005
09:45

В'ячеслав Кириленко провів нараду з питань розвитку вітчизняного кінематографу

787
В'ячеслав Кириленко провів нараду з питань розвитку вітчизняного кінематографу
12 жовтня в приміщенні Кабінету Міністрів України під головуванням віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка відбулася нарада з питань розвитку української кінематографії.

У засіданні взяли участь міністр культури і туризму Дмитро Ліховий, українські митці Володимир Войтенко, Андрій Дончик, Олександр Санін, Олесь Янчук, Іван Гаврилюк, Борис Савченко, продюсери, представники дистрибуції та прокату.

“У першу чергу з державного бюджету мають частково фінансуватися потенційно касові фільми, повністю дитячий кінематограф, а також дебютні роботи”, - вважає В’ячеслав Кириленко. Віце-прем’єр-міністр наголосив, що “уряд має надати підтримку тим кінотворам, які можуть забезпечити подію, касовий збір, вдалий прокат на всій території України і покази по телебаченню”.

Одним із важливих завдань, на думку віце-прем’єра, є об’єднання кінематографічного світу. “Нам треба – об’єднати цих дуже різних, але однаково дуже талановитих людей в одну українську кіносилу, яка продемонструє всьому світові, що українське кіно не тільки було, але воно є і має блискуче майбутнє”, - зазначив В’ячеслав Кириленко.

“Ще одна проблема українського кінематографу полягає у тому, що вітчизняний продукт з багатьох причин не доходить до споживача. І ми зобов’язані налагодити взаємовигідну співпрацю між митцями, кіновиробництвом, дистрибуцією та прокатом”,- зазначив віце-прем’єр-міністр.

Урядовий портал
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
787
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду