detector.media
13.10.2005 09:45
В'ячеслав Кириленко провів нараду з питань розвитку вітчизняного кінематографу
12 жовтня в приміщенні Кабінету Міністрів України під головуванням віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка відбулася нарада з питань розвитку української кінематографії.

У засіданні взяли участь міністр культури і туризму Дмитро Ліховий, українські митці Володимир Войтенко, Андрій Дончик, Олександр Санін, Олесь Янчук, Іван Гаврилюк, Борис Савченко, продюсери, представники дистрибуції та прокату.

“У першу чергу з державного бюджету мають частково фінансуватися потенційно касові фільми, повністю дитячий кінематограф, а також дебютні роботи”, - вважає В’ячеслав Кириленко. Віце-прем’єр-міністр наголосив, що “уряд має надати підтримку тим кінотворам, які можуть забезпечити подію, касовий збір, вдалий прокат на всій території України і покази по телебаченню”.

Одним із важливих завдань, на думку віце-прем’єра, є об’єднання кінематографічного світу. “Нам треба – об’єднати цих дуже різних, але однаково дуже талановитих людей в одну українську кіносилу, яка продемонструє всьому світові, що українське кіно не тільки було, але воно є і має блискуче майбутнє”, - зазначив В’ячеслав Кириленко.

“Ще одна проблема українського кінематографу полягає у тому, що вітчизняний продукт з багатьох причин не доходить до споживача. І ми зобов’язані налагодити взаємовигідну співпрацю між митцями, кіновиробництвом, дистрибуцією та прокатом”,- зазначив віце-прем’єр-міністр.

Урядовий портал
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY