IREX за підтримки USAID починає програму обмінів для регіональних ЗМІ

29 Вересня 2005
1050
29 Вересня 2005
10:47

IREX за підтримки USAID починає програму обмінів для регіональних ЗМІ

1050
IREX за підтримки USAID починає програму обмінів для регіональних ЗМІ
В жовтні 2005 року Рада Міжнародних Наукових Досліджень та Обмінів (IREX) у рамках програми IREX U-Media за підтримки Агенції Міжнародного Розвитку (USAID) в Україні починає нову програму обмінів для українських регіональних ЗМІ.

Програма розпочне свою діяльність 3 жовтня 2005 року та буде включати в себе створення та розвиток партнерств між 20-25 українськими регіональними виданнями. Стажування учасників в рамках затверджених друкованих медіа-партнерств почнеться з листопада 2005 року.



НАЗВА ПРОЕКТУ ТА КОРОТКИЙ ОПИС



У рамках Програми обмінів серед українських друкованих ЗМІ IREX U-Media надасть допомогу в організації обмінів візитами серед репортерів, журналістів та менеджерів видань, які представляють незалежні друковані ЗМІ у східній та південній Україні (в основному АР Крим та Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Донецька, Луганська; Харківська, Сумська, Одеська, Миколаївська, Херсонська області) з газетами, що друкуються в інших областях України (за винятком Київської області). Партнерства можуть включати ЗМІ обласних центрів чи невеликих регіональних міст.



Метою цих обмінів є:

1) надати можливість представникам ЗМІ зустрітися з колегами з інших регіонів країни та налагодити двохстороннє спілкування та порозуміння;

2) надати можливість учасникам програми та їх газетам обмінюватися ідеями та досвідом найкращого ведення бізнесу та розвивати взаємні корисні довготривалі стосунки між журналістами та газетами у разних частинах країни.



Двосторонні обміни, що виконують завдання програми, проводяться так, щоб задовольнити особливі потреби українських партнерів у таких галузях: управління бізнесом, реклама, маркетинг, промоушн, розповсюдження, професійний журналізм, подача новин, журналістська етика, відносини між журналістами та редакторами та інші питання, пов’язані зі ЗМІ.



Під час конкурсного відбору до програми буде залучено 20-25 незалежних газет-учасниць.

Співробітники кожної з газет-партнерів у кількості від 3 до 5 чоловік зможуть нанести 5-ти денні візити до редакцій інших газет - учасниць партнерства - протягом одного року діяльності програми. Всі газети-участники програми будуть як приймаючою, так і відвідуючою стороною. Кожен візит дасть можливість гостям редакції попрацювати та поспостерігати за робочим процесом у партнерської сторони, а також познайомитися з регіоном в позаробочий час.



ТРИВАЛІСТЬ ПРОЕКТУ: Жовтень 2005 - Жовтень 2006



Процес відбору партнерів



IREX анонсує конкурс серед незалежних друкованих українських регіональних ЗМІ.

Під час конкурсного відбору переваги надаватимуться виданням, які:

- є членами Асоціації Видавців Періодичної Преси та Ассоціації Незалежніх регіональних відавцівУкраїни

- брали участь у тренінгах IREX U-Media та мають досвід попередньої співпраці з IREX ProMedia чи IREX U-Media.



Заявки прийматимуться до 20 жовтня (четвер) 2005 року.



Щоб взяти участь у конкурсі, слід заповнити анкету-заявку (скачати її можна тут) та відправити заповнені анкети електронною поштою на адресу okoval@kyiv.irex.org або ж звичайною поштою на адресу: IREX У-Медіа вул. Ризька 15, Київ 04112



Докладнішу інформацію про умови конкурсу можна отримати за телефонами + 38 (044) 458-44-43; + 38 (044) 458-34-93 та електронною адресою okoval@kyiv.irex.org

"Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду