Аль-Джазіра показала запис про лондонські напади

2 Вересня 2005
1073
2 Вересня 2005
15:58

Аль-Джазіра показала запис про лондонські напади

1073
Аль-Джазіра показала запис про лондонські напади
Арабський телеканал Аль-Джазіра передав відеозапис, в якому фігурує - за твердженням телеканалу - один з самогубців, що вчинили напади у Лондоні сьомого липня.

Смертник на ім"я Мохаммад Сідік Хан говорить, що лондонські напади були наслідком того, що він називає несправедливим ставленням західних урядів до мусульман, а відтак - за його словами - всі мешканці Заходу, які голосували за ті уряди - перетворились нині на мішені.

Відеозапис також містить заяву заступника керівника аль-Кайди - Аймана аль-Завахірі, який називає причиною нападів британську зовнішню політику.

Як повідомляє кореспондент Бі-Б-Сі з питань безпеки Ґордон Каррера, джерела в установах, покликаних боротися з тероризмом, наразі не вважають цей відеозапис достатнім доказом того, що напади у Лондоні були здійснені за прямої вказівки аль-Кайди:

"Відеозапис зараз прискіпливо вивчають, щоб віднайти будь-які підтвердження можливої причетності аль-Кайди до вибухів 7-го липня. Досі жодних прямих доказів того, що керівництво мережі керувало нападами немає, хоча майже впевненого говорять про те, що Алькайда надихала нападників.

Розслідування тривають у Британії та в Пакистані, куди їздив Мохамед Сідік Хан. З запису не одразу зрозуміло де його знімали. Також незрозумілий зв'язок з отриманим Аль-Джазірою відео зверненням другого за важливістю керівника аль-Кайди Аймана аль-Завахірі. Запис відео звернень бомбістами - смертниками досить поширене і цю плівку головно вважатимуть частиною інформаційної та пропагандистської війни аль-Кайди, яка особливо намагається наголосити на тому, що напади є відповіддю на дії західних держав і застерегти, що будуть нові напади."

BBCUkrainian.com

Читайте також:

Испанские СМИ получили факсы с угрозами в адрес Ватикана

В Пакистане запрещено издание трех журналов за разжигание религиозной ненависти

Компромат на лондонскую полицию попал в СМИ

Британцы согласны ограничить свободу слова для борьбы с экстремизмом

Интервью с Басаевым раскололо россиян

Журналисты России: нужны единые стандарты в освещении темы терроризма

Совет Европы: предоставление трибуны террористам недопустимо

Канал Эй-би-си показал интервью с членом одной из самых жестоких банд

ООН беспокоит пропаганда терроризма в СМИ

Интервью с Шамилем Басаевым вызвало негативную реакцию в России
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1073
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду