Мінкультури відмовилося надати "Кримській світлиці" державну підтримку

14 Липня 2005
822
14 Липня 2005
09:22

Мінкультури відмовилося надати "Кримській світлиці" державну підтримку

822
Мінкультури відмовилося надати "Кримській світлиці" державну підтримку
В середу Комітет з моніторингу свободи преси в Криму повідомив, що Міністерство культури і туризму України офіційно відмовило у наданні єдиній в автономії україномовній газеті “Кримська світлиця” державної підтримки, передає "Радіо Свобода". Заступник міністра пані Ольга Бенч поінформувала Комітет, що видання “Кримської світлиці” належить до компетенції Держкомнацміграції. Раніше, відповідаючи на звернення Комітету з моніторингу свободи преси в Криму до президента Віктора Ющенка, заступник Державного секретаря України Маркіян Лубківський письмово повідомив, що Мінкульттуризму є розпорядником державних коштів новоствореної програми “Фінансова підтримка культурологічних видань...”. Оскільки “Кримська світлиця” підпадає під це визначення, то Державний секретаріат рекоментував Міністерству культури розглянути питання щодо можливості надання фінансової допомоги цьому україномовному виданню.

Головного редактора “Кримської світлиці” обурює така ситуація. Віктор Качула: “Мені дуже прикро, що це повідомлення не адресоване редакції, яка задихається 4 місяці без зарплатні, 5 місяців не плачено друкарні, все тримається на чесному слові, на телефонних дзвінках, на телефонних запевненнях, які я чув особисто від Мінкультури про те, що наше питання вивчається, розглядається, що нас не покинуть, що підтримають. Тут раптом у нас за спиною інформацію про те, що з’ясовується вже не через Мінкультури, що “Світлиця” буде фінансуватися, а через Держкомнацміграції. Я довідуюся із джерела, не від працівників Мінкультури. Мене це просто дивує і ще раз переконує в тому, що владі нашій “Кримська світлиця” не потрібна”, – заявив Віктор Качула.

За його словами мова йде не про фінансування простої газети. Мова – про державну підтримку української ідеї в Криму, про підтримку духовного центру кримських українців, чим є саме це видання.

Нагадаємо, що “Кримська світлиця”, видається з 1992 року. До 2004 року її фінансувала держава. Але торік уряд Віктора Януковича відмовив цій єдиній в Криму україномовній газеті у державній підтримці. На російськомовну пресу в автономії з різних бюджетів цього року будуть виділені понад 3 мільйони гривень.

Радіо Свобода

Читайте також:

Державна виконавча служба арештувала рахунки єдиної україномовної газети в Криму

Уряд невдовзі знайде механізм, як допомогти „Кримській світлиці”?

Призупинено випуск першої і єдиної в Криму україномовної газети „Кримська світлиця”

Чи виживуть україномовні ЗМІ в Криму без державної підтримки?

В Криму українською мовою виходить 1 примірник газети на 100 українців
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
822
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду