У день народження Майстра в будинку Турбіних викликатимуть привидів. У музеї розраховують, що спіритичний сеанс зацікавить телебачення і пресу

12 Травня 2005
599
12 Травня 2005
15:46

У день народження Майстра в будинку Турбіних викликатимуть привидів. У музеї розраховують, що спіритичний сеанс зацікавить телебачення і пресу

599
У день народження Майстра в будинку Турбіних викликатимуть привидів. У музеї розраховують, що спіритичний сеанс зацікавить телебачення і пресу
Один із визначних „київських днів” – 15 травня день народження Булгакова – в літературно-меморіальному музеї на Андріївському узвозі, 13 відзначатимуть театралізованим дійством „Привид опери в домі Булгакова”. За словами режисера постановки Тетяни Зозулі, опера посідає центральне місце в булгаковській творчості, зокрема фрагменти знакових для письменника оперних тем з „Фауста”, „Пікової дами”, „Аїди” у виконанні солістів Київського театру опери та балету імені Тараса Шевченка (зокрема співатимуть такі знані виконавиці як Анжеліна Швачка та Ірина Семененко) прозвучать в цей день у стінах музею. Гратиме камерний струнний квартет, а фрагменти булгаковських творів прочитає відомий український артист, провідний актор театру Франка Олексій Богданович.

Аристократичне святкування музей заплановано як зустріч із потенційними інвесторами музею. Адже унікальний будинок, в якому експонується 2800 експонатів, з яких 500 одиниць зберігання становлять речі самого Булгакова, будинок, що є домівкою не тільки родини Булгакових у Києві, а й місцем, де всесвітньо відомий автор поселив своїх улюблених літературних персонажів, нині потребує ремонту – його підмивають грунтові води. „Поки стан будинку не є критичним, - заявила директор музею Кіра Пітоєва-Лідер, -але, ми вважаємо, що аби не відбулося катастрофи і Київ не втратив одну зі своїх найбільш київських будівель, кошти на ремонт треба збирати вже зараз”. До речі, першою компанією, яка запропонувала музею свою допомогу, стала UMC. На запитання кореспондента „Детектор медіа”, як вдалося „надихнути” таку поважну компанію на меценатську допомогу, Кіра Пітоєва пояснила: „Пам’ятаєте як у Булгакова? „Никогда ничего не просите – сами все увидят и сами все дадут». Ось так вийшло і в нашім випадку: UMC самі запропонували нам свою допомогу”.

Урочистим святкуванням дня народження Майстра музей розраховує привернути увагу не тільки потенційних інвесторів, а й журналістів, сподіваючись, що унікальна подія в унікальному Домі, присвячена авторові який є своєрідним „київським брендом” не залишиться поза увагою ЗМІ.

„Детектор медіа”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
599
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду