У справі Александрова арештували правоохоронців

18 Квітня 2005
833
18 Квітня 2005
14:13

У справі Александрова арештували правоохоронців

833
У справі Александрова арештували правоохоронців
Як передає "Українська правда", Головне управління "К" Служби безпеки України затримало трьох високопоставлених співробітників правоохоронних органів, підозрюваних в убивстві Юрія Вередюка, раніше обвинувачуваного в убивстві журналіста Ігоря Александрова.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби Генпрокуратури В'ячеслав Астапов, двоє із затриманих уже арештовані, питання про арешт третього вирішується в понеділок.

Затриманим у присутності адвокатів пред'явлене обвинувачення за статтею 115 Кримінального кодексу - навмисне вбивство, повідомив Астапов.

За його словами, на даний момент вони перебувають в одному зі слідчих ізоляторів у Донецьку.

Астапов підкреслив, що двоє з них на момент затримки працювали в управлінні МВС у Донецькій області, ще один - у ГУ МВС у Київській області.

Високопоставлених правоохоронців затримали в рамках кримінальної справи по факту підготовки здійснення навмисного вбивства шляхом отруєння підсудних по одній з кримінальних справ, що слухають у суді, за попередньою змовою групи осіб.

Справу порушено за ознаками злочинів, зазначених у статті 14 частина 1, статті 115 частина 2 пункт 12 Кримінального кодексу України.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу для того, щоб перевірити інформацію про те, що можливою причиною смерті Юрія Вередюка, обвинувачуваного раніше в убивстві Александрова, могло стати саме отруєння. У резолютивній частині постанови про порушення кримінальної справи не згадується прізвище Вередюка.

Генеральний директор телерадіокомпанії "ТОР" (Слов'янськ, Донецька область) Ігор Александров, помер після нападу від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року.

Обвинувачуваний у його вбивстві Вередюк помер від гострої серцевої недостатності, викликаної повторним інфарктом міокарда, 19 липня 2002 року. У травні 2004 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство, мотивом якого, за даними слідства, є професійна діяльність журналіста.

Українська правда
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
833
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду