Огляд LiFePO4 акумуляторів: застосування, особливості роботи і переваги технології

30 Вересня 2024
199
30 Вересня 2024
17:45

Огляд LiFePO4 акумуляторів: застосування, особливості роботи і переваги технології

199
Огляд і переваги LiFePO4 акумуляторів. Використання батарей LiFePO4 у системах резервного живлення, сонячних електростанціях
Огляд LiFePO4 акумуляторів: застосування, особливості роботи і переваги технології
Акумулятори LiFePO4 у системах безперебійного живлення - чи варто вкладати в нові технології?

 

В умовах війни та енергетичної кризи, яка охопила Україну, проблема стабільного електропостачання стає не просто важливою, а критично необхідною.

Ворог цілеспрямовано руйнує нашу енергетичну інфраструктуру, залишаючи міста та села без світла на невизначений час. Але українців не зламати, ми завжди знаходимо ефективні розв'язування складних проблем.

Одним із таких рішень є сучасні системи безперебійного живлення з використанням літій залізо фосфатних (LiFePO4) акумуляторних батарей. Це не просто крок до енергонезалежності - це наша відповідь на спроби позбавити українців елементарних благ цивілізації.

Технічні фахівці компанії LogicPower, українського виробника LiFePO4 акумуляторів, розповідають, чому сьогодні вигідно вкладати у високотехнологічні системи безперебійного живлення.

Переваги технології LiFePO4 для використання в системах безперебійного живлення для дому та офісу

 

На перший погляд, може здатися, що купити літій залізо фосфатний акумулятор в Україні - дороге задоволення для звичайного споживача. Насправді купівля LiFePO4 – це надійна інвестиція, яка додає впевненості в завтрашньому дні.  

Універсальність і простота в експлуатації 

Дизельний генератор здатен забезпечити резервне живлення різної техніки. Водночас його досить складно (майже неможливо) використовувати у квартирі або офісі, які розташовані вище 1-го поверху. Експлуатація генератора вимагає постійного складного під'єднання до електрообладнання і дорогого технічного обслуговування.

Комплект резервного живлення ДБЖ і LiFePO4 акумулятор стаціонарно підключається до вашої електромережі. Швидкість перемикання в режим автономної роботи становить долі секунди. Ваша техніка не встигне вимкнутися і продовжить працювати від акумуляторної батареї.

Залежно від потужності джерела безперебійного живлення і ємності акумулятора ви можете під'єднати ДБЖ до щитка, забезпечивши резервною електроенергією всю квартиру, будинок чи офіс. Або за допомогою стандартної розетки використовувати систему для певного обладнання. Наприклад, ДБЖ для котла опалення, холодильника, комп'ютера або іншої техніки.

3 основні відмінності літій залізо фосфатних батарей від інших типів акумуляторів для ДБЖ 

 

Швидке заряджання

Забудьте про довге очікування, 6-8 годин, поки свинцевий акумулятор повністю зарядиться. LiFePO4 акумулятори підтримують швидке заряджання завдяки високим струмам.

Навіть за екстремальних графіків вимкнення (8 годин - немає електрики, 2 - є), літієвий АКБ (LiFePO4) зможе забезпечити безперебійну роботу обладнання та встигне зарядитися до 100% за короткий час, поки у вас буде світло.

Тривалий час безперебійної роботи та величезний ресурс циклів заряд/розряд

На відміну від автомобільних акумуляторів, батарея LiFePO4 розрахована не на буферний, а на циклічний режим роботи. Ферумфосфатні акумулятори LogicPower витримують до 7000 циклів заряд/розряд. Якщо порахувати, то в довгостроковій перспективі купівля LiFePO4 від LogicPower більш ніж вигідна інвестиція. Компанія надає офіційну гарантію терміном на 60 місяців.

Акумулятори цього типу стійкі до глибокого розряду, тобто вони забезпечують більш тривалий час одного циклу автономної роботи, ніж батареї AGM і GEL, які можна розряджати не більше ніж на 80%.

Хімічна стабільність і безпека 

Одна з найсильніших сторін LiFePO4 акумуляторів - їхня стійкість до термічного розгону. Простіше кажучи, вони, на відміну від генераторів, не перегріваються, не спалахують і не вибухають, що неймовірно важливо в умовах підвищених навантажень. А також, не виділяють токсичних газів. Ви можете бути спокійним за безпеку свого майна і здоров'я ваших рідних і близьких.

Інші переваги використання LiFePO4

 

Немає «ефекту пам'яті»

Літій залізо фосфатні акумуляторні батареї не мають «ефекту пам'яті», їх можна безпечно використовувати, не дочікуючись повного заряду, чого категорично не можна робити зі свинцево-кислотними акумуляторами.

Стійкість до механічних пошкоджень. 

Акумуляторні батареї LogicPower, виготовлені в Україні за технологією LiFePO4, здатні витримувати удари й вібрації, які можуть зруйнувати інші типи батарей. Міцна структура робить їх найнадійнішим вибором для використання на виробництві.

Екологічна безпека 

Окрім досягнення енергетичної незалежності, кожному з нас необхідно думати про екологічну стабільність. У цьому плані LiFePO4 акумулятори - одне з найбільш безпечних рішень. Вони не містять токсичних елементів, а їхнє виробництво та утилізація не шкодять довкіллю.

Повна автономія при підключенні до сонячних панелей

 

Забудьте про залежність від графіків відключень світла і постійне зростання тарифів на електроенергію.

Сонячні електростанції для дому з LiFePO4 акумулятором забезпечать вам повну автономію. АКБ накопичують енергію, згенеровану сонячними панелями протягом дня, щоб ви могли використовувати її вночі або в моменти перебоїв у електромережі.

Якщо ви хочете мати автономне електроживлення, повністю зменшити витрати на оплату за світло та водночас дбаєте про навколишнє середовище, літієві (LiFePO4) акумуляторні батареї з сонячними панелями - найкраще рішення для забезпечення енергетичної стабільності, як для вашого будинку чи бізнесу, так і для всієї України.

Якщо все ще сумніваєтеся, який акумулятор кращий для вашої системи безперебійного живлення, зверніться до фахівця.

Експерти технічного департаменту LogicPower готові надати кваліфіковану безоплатну консультацію щодо вибору обладнання для системи резервного живлення на вашому об'єкті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
199
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду