Віктор Медведчук вважатиме притягнення його до відповідальності „переслідуванням як політичного опонента”

26 Січня 2005
1028
26 Січня 2005
14:53

Віктор Медведчук вважатиме притягнення його до відповідальності „переслідуванням як політичного опонента”

1028
Віктор Медведчук вважатиме притягнення його до відповідальності „переслідуванням як політичного опонента”
Голова СДПУ(о), екс-керівник адміністрації президента України Л. Кучми, сьогодні на прес-конференції повідомив, що його партія переходить в опозицію до нової влади. Вона не буде претендувати на жодні посади у владі - як в центрі, так і на місцях - і у Верховній Раді України і готова відмовитись від посад, які члени партії обіймали до зміни президента.

На запитання про те, чи готовий В. Медведчук до того, що може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, він зауважив: „Я завжди був і залишаюся законослухняним громадянином. Не збираюся виїжджати з України. І якщо будуть якісь спроби притягнути мене незаконно до відповідальності, то буду розцінювати це як переслідування політичного опонента влади.”

Партія заявила, що готова відстоювати інтереси виборців В Януковича. В. Медведчук оголосив, що партія виступає за вступ в ЄС і проти форсованої інтеграції в ЄС, проти вступу у НАТО та проти вступу до Всесвітньої організації торгівлі на умовах, не узгоджених з Росією.

Такі рішення були прийняті на вчорашній політраді СДПУ(о) і утримався від голосування лише міністр освіти Василь Кремінь, який оголосив про вихід з партії.

На питання кореспондента „ТК” В. Медведчук заявив, що не має жодного відношення до практики „темників”, і сказав, що навіть ніколи їх на бачив, тому не вважає за потрібне говорити про відповідальність за це.

(Відповіді В.Медведчука на запитання „ТК” читайте найближчим часом).

Також Медведчук заявив, що партія під час роботи в опозиції „нікого не буде обливати брудом” і буде в опозиції не до персоналій, а до дій нової влади. Також голова СДПУ(о) зауважив, що партія має намір займатися відновленням свого іміджу . Втрату авторитету він пов’язує із своїм перебуванням на посаді голови АП.

Інф."Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1028
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду