Скільки коштує ремонт під ключ від компанії РПК

Скільки коштує ремонт під ключ від компанії РПК

2 Травня 2024
409
2 Травня 2024
16:10

Скільки коштує ремонт під ключ від компанії РПК

409
Будь-який ремонт починається зі складання кошторису та формування бюджету. І стає одним з найболючіших питань. Адже хочеться не витратити зайвого, але і при цьому у гонитві за економією не втратити якість. Де знаходиться золота середина?
Скільки коштує ремонт під ключ від компанії РПК
Скільки коштує ремонт під ключ від компанії РПК

Компанія РПК детально відповідає на питання, скільки коштує ремонт квартири.

Дешевий ремонт: усі підводні камені

У мережі можна зустріти багато супер бюджетних пропозицій ремонту. Лише за 100 $ за квадратний метр сумнівні компанії обіцяють зробити житло мрії. Але ця цифра надто далека від реальності.

3 недоліки рішення зробити бюджетний ремонт:

  1. Висока ймовірність того, що ремонт потребуватиме перероблювання вже через кілька років. Нові витрати, які точно не потрібно і яких можна уникнути.
  2. Ризик та небезпека для здоров’я. Наприклад, через неякісні ремонтні роботи може статися прорив каналізації чи навіть коротке замикання. Економія точно не вартує цього.
  3. Неможливість реалізувати усі ідеї. Дешевий ремонт - це максимально прості рішення та бюджетні матеріали. За таких обставин не варто розрахувати на дизайнерський проект.

Радимо зважити усі за та проти, перш ніж надати перевагу недорогому ремонту. Впевненні, що ваше житло вартує кращого.

Чому неможливо назвати фіксовану ціну за ремонт?

Кожен проєкт ремонту, над яким ми працюємо є унікальним. Це виражається не тільки в деталях, а і кошторисі. Будь-які зміни у проєкті призводять до зміни у кінцевому бюджеті. Тому назвати конкретну суму можливо лише після затвердження проекту.

Разом з тим, вартість матеріалів постійно змінюється. Нестабільний курс долара, складнощі з ввезенням імпортних товарів провокують ріст цін. А отже підвищується загальна вартість ремонту.

Ще один пункт - ціна на чистову обробку. Сюди входить ручна праця майстрів, а також технології роботи з матеріалами та поверхнями.

Хочете дізнатися орієнтовну вартість ремонту саме для вашого житла? Команда РПК готова проконсультувати з цього та інших питань.

4 фактори, на які варто звернути увагу, аби не переплатити за ремонт

Окрім надто дешевих будівельних робіт існує інша проблема - замовники переплачують за надані послуги. Як уникнути цього? Маємо 4 дієві підказки.

  1. Визначити середню ціну на ринку.
  2. Перевіряти наявність прихованих доплат, зборів, комісій у договорі. На жаль це розповсюджена практика для нечесних компаній.
  3. Порівняти пропозиції кількох авторитетних будівельних компаній.
  4. Відсутність фіксованого бюджету контракті.

Беручи до уваги згадані підказки ви зможете уникнути переплат і при цьому зробити професійний ремонт.

Актуальні ціни на ремонт квартири в Києві

Аби ви мали загальне уявлення про середні ціни на ринку ремонтних послуг, розгляньмо бюджети на прикладі кількох ситуацій.

Ситуація 1.

Ви хочете зробити гарний ремонт у новобудові. Не плануєте вносити серйозних змін у планування. Хочете в'їхати якомога швидше у житло.

Для вас буде актуальним ремонт типу Стандарт, що складає 300-400$/м2. Що входить у цю вартість?

  • Ремонтні роботи - 150$ - 190$/м2.
  • Чорнові матеріали - 70-100$/м2.
  • Чистові матеріали - 80-110$/м2.

Ситуація 2.

Ви плануєте капітальне оновлення квартири з переплануванням. Надаєте перевагу дорогим матеріалам та складним технікам обробки поверхонь.

В такому випадку зверніть увагу на ремонт класу Преміум, вартість якого може бути від 700 до 990$ за м2.

Що ви отримаєте за таку ціну:

  • Ремонтні роботи - 200-290$/м2.
  • Чорнові матеріали - 100-150 $/м2.
  • Чистові матеріали - 200-250 $/м2.
  • Меблі під ключ - 200-300 $/м2.

Вказані бюджети - це комплексне оновлення житла під ключ. Виконання усіх видів ремонтних робіт. У фіналі житло абсолютно готове для заселення.

Тож варто не забувати, що якісний ремонт - це гарна інвестиція. І навіть неозброєним оком можна помітити різницю між бюджетним та професійним проектом. Економія може призвести до того, що до питання оновлення житла ви будете повертатися доволі часто. Актуальна середня ціна на ремонт квартири в Києві стартує від 350$ за квадратний метр. Але пам'ятаємо, що під впливом зміни курсу долара, здорожчання матеріалів, роботи майстрів цінник буде зростати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
409
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду