Безпека та конфіденційність в онлайн-страхуванні: Як захистити свої дані

Безпека та конфіденційність в онлайн-страхуванні: Як захистити свої дані

18 Березня 2024
556
18 Березня 2024
21:32

Безпека та конфіденційність в онлайн-страхуванні: Як захистити свої дані

556
Ключові поради для забезпечення безпеки ваших даних при онлайн-страхуванні. Використовуйте надійні методи захисту і вибирайте перевірені платформи.
Безпека та конфіденційність в онлайн-страхуванні: Як захистити свої дані
Безпека та конфіденційність в онлайн-страхуванні: Як захистити свої дані
Цифровізація проникає в усі сфери нашого життя, що з одного боку полегшує його, а з іншого — зіштовхує з новими серйозними викликами. Страхування — одна з перших ніш, яка почала діджиталізуватись, реалізувавши покупку поліса в онлайн режимі. Сьогодні левова частина користувачів вибирає електронне страхування в обхід агентів та фізичного відвідування офісу страховиків.

Збільшення кількості особистих даних, якими ми ділимось в інтернеті, породжує ризики, особливо щодо приватності та безпеки інформації. Зловмисники не втрачають можливості використати будь-яку слабкість у системах їх зберігання, що робить кібербезпеку пріоритетом для страхових компаній, агрегаторів та їх клієнтів. 

Основні загрози для даних в онлайн-страхуванні

Серед найпоширеніших загроз для користувачів онлайн-страхування є фішинг та зломи баз даних страхових компаній або сервісів. Наприклад, фішингові атаки часто маскуються під легітимні запити від страховиків. Так, зловмисники просять користувачів ввести конфіденційну інформацію (паспортні дані, номера кредитних карток, CVV-код) з метою використання їх проти людини.

Як уникнути ризиків шахрайства?

Для протистояння цим загрозам дотримуйтесь кількох ключових принципів. По-перше, завжди використовуйте сильні та унікальні паролі для кожного онлайн-сервісу. По-друге, активуйте двофакторну аутентифікацію, де це можливо. Шифрування даних, як на вашому пристрої, так і під час їх передачі в інтернеті, є ще одним важливим кроком. Регулярно оновлюйте програмне забезпечення на всіх ваших пристроях, щоб завжди мати актуальний захист.

Поради користувачам для захисту особистих даних

Онлайн-страхування на трастових платформах

Коли справа доходить до онлайн-страхування, вибирайте платформи, які мають позитивну репутацію та надійні заходи безпеки. Шукайте відгуки та оцінки інших користувачів, перевіряйте наявність ліцензій та сертифікатів безпеки.

Використання спеціальних додатків страхування

Інколи страхові компанії/агрегатори розробляють власні мобільні застосунки, які не тільки спрощують процес страхування, але й мають вбудовані механізми безпеки. Використання офіційних застосунків дозволяє уникнути багатьох загроз, пов'язаних з фішингом та іншими видами кібератак, завдяки шифруванню даних та іншим захисним функціям.

Уникнення передачі особистих даних через незахищені канали

Уникайте передачі особистих даних, зокрема фотографій особистих документів через месенджери або електронну пошту, які не забезпечують належного рівня шифрування. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
556
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду