Подорож до Молдови 2024: як добратися з Одеси до Кишинева

Подорож до Молдови 2024: як добратися з Одеси до Кишинева

12 Березня 2024
471
12 Березня 2024
12:37

Подорож до Молдови 2024: як добратися з Одеси до Кишинева

471
Подорож до Молдови 2024: як добратися з Одеси до Кишинева
Подорож до Молдови 2024: як добратися з Одеси до Кишинева

Заснований у 1436 році, Кишинів є адміністративним та культурним центром Молдови. Впродовж своєї історії місто було частиною Османської та Російської імперій, столицею Молдовської Демократичної Республіки та частиною Радянського Союзу. Розвиток туристичної інфраструктури Кишинева припадає на початок 2000-х. А вже через 10 років місто стало популярним напрямом для відвідування. 

Що побачити в місті Кишинів

  • Кафедральний собор Різдва Христового 

  • Тріумфальна арка 

  • Церква Святого Миколая

  • Парк "Штефан чел Маре" 

  • Музей етнографії та природної історії 

  • Національна галерея Молдов

  • Центральний ринок

  • Музей вина

  • Музей сучасного мистецтва

Як добратися до Кишинева автобусом

Доїхати до столиці Молдови можна прямим автобусним рейсом. Автобус Одеса - Кишинів відправляється з трьох автостанцій міста: Центрального, Привокзального та “Привозу”. Відстань між містами - до 200 км. Час у дорозі до столиці Молдови складає від 3 до 6 годин, без урахування черг на кордоні. А квиток до Кишинева коштує  від 600 до 1000 грн. Вартість залежить від перевізника та класу транспортного засобу. 

Як добратися до Кишинева поїздом

Поїздка до поїздом до столиці Молдови передбачає пересадку. З Одеси потрібно добратися до Жмеринки, а далі - до Кишинева. Загальна тривалість такої подорожі 20 годин 45 хвилин, з них 58 хвилин - це час для зміни потяга. Вартість квитків залежить від типу вагона - від 1800 до 2500 грн. Придбати  квитки до Кишинева можна можна на офіційному сайті Укрзалізниці. 

Що можна та не можна ввозити до Молдови

У ціну автобусного та залізничного квитка входить багаж. Пасажир може взяти у салон автобуса рюкзак або сумку до 5 кг. До багажного відділення одна особа може покласти валізу висотою до 160 см та вагою до 3 кг, а також дитячий або інвалідний візок. До вагона поїзда пасажир може взяти валізу вагою до 36 кг та розміром не більше 200 см в трьох вимірах. 

Закон регулює перевезення товарів через кордон Молдови, визначаючи правила щодо багажу. Звільняються від мита предмети особистого користування: одяг, взуття, косметика, ліки, продукти харчування. Дозволено мати при собі два мобільні телефони, фотоапарат, планшет/ноутбук та майно до 300 євро. Також можна провезти без мита 5 літрів пива, 2 літри вина, 50 тютюнових виробів, 200 цигарок. Допускається до 5 предметів біжутерії та до 50 000 євро, з яких до 10 000 можна декларувати усно, від 10 000 до 50 000 - письмово.

На територію Молдови заборонено брати:

  • молоко та іншу молочну продукцію;

  • м’ясо та будь-які вироби з нього;

  • домашні та фабричні консерви, в складі яких є м’ясо;

  • насіння та саджанці рослин та дерев;

  • незадекларовану зброю.

Документи на виїзд в Молдову

Українці, які планують подорож до Кишинева, повинні мати при собі паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини. Неповнолітні особи можуть перетинати кордон Молдови лише  разом зі представником. Якщо ви плануєте їхати власним транспортом обов’язково візьміть страхування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
471
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду