Сучасні методики для перевірки знань учнів

Сучасні методики для перевірки знань учнів

7 Березня 2024
381
7 Березня 2024
09:15

Сучасні методики для перевірки знань учнів

381
Об’єктивно перевірити знання учнів – дуже важлива задача. Від неї залежить якість освіти, яку здобуває дитина. Сподіваємося, що цей допис допоможе вам вибрати оптимальну методику такої перевірки!
Сучасні методики для перевірки знань учнів
Сучасні методики для перевірки знань учнів

У сучасній системі шкільної освіти надзвичайно важливо мати ефективні способи перевірки засвоєння учнями й ученицями навчального матеріалу. Це дозволить максимально швидко виявити прогалини в знаннях та вжити необхідних заходів: адаптувати систему навчання для дитини, розставити правильні пріоритети або навіть вчасно змінити заклад освіти. У цій статті розповідаємо, яким чином працюють сучасні методики тестування знань і чому перевірка знань учнів онлайн серед них – найефективніша. 

Сучасні підходи до перевірки знань школярів

Школярам доступні різні способи перевірки рівня власних знань: як безпосередньо під час навчального процесу, так і за допомогою альтернативних інструментів. Розглянемо найпопулярніші з них.

  • Оцінювання в школі. Поточні шкільні результати, самостійні та контрольні роботи – в українських навчальних закладах приділяється доволі багато уваги виставленню балів. Проте дуже часто результати в табелі не відображають реальних знань. Інакше стільком дітям просто не потрібна була б допомога репетиторів або курси для підготовки до екзаменів.

  • Іспити (ЗНО, НМТ, ДПА). Такі комплексні тестування є набагато кращим способом об'єктивно перевірити знання дитини. Проте вони доступні далеко не з усіх предметів, саме тому не можуть вважатися універсальним способом оцінки знань.

  • Тести з інтернету й навчальних посібників. Такою методикою перевірки користуються багато школярів. Щоправда, такі тести можуть бути застарілими, містити багато помилок і не давати пояснень правильної відповіді.

У кожної з перелічених методик є власні переваги, щоправда, і суттєві недоліки також. Одна методика є не дуже об’єктивною, інша – недостатньо універсальною, третій бракує надійності.

Найсучасніша методика перевірки

З огляду на недоліки перелічених вище способів перевірки знань можна зробити певні висновки про найдосконалішу методику. Відповідно до неї тест:

  • можна пройти з будь-якого предмета шкільної програми та перебуваючи будь-де;

  • є актуальним і правильно побудованим;

  • охоплює максимальну кількість тем із конкретного предмета;

  • містить розгорнуті результати.

Пройшовши такий тест, дитина зможе отримати для себе максимум користі для подальшого навчання:

  1. матиме об’єктивну оцінку власних знань із предмета, що її цікавить;

  2. зможе виявити найбільші прогалини у своїх знаннях;

  3. знатиме, які предмети та теми варто зробити своїм пріоритетом (це особливо актуально, якщо йдеться про підготовку до іспитів).

Безоплатне тестування онлайн від Optima

Дистанційна школа Optima давно є лідером сучасної української освіти, про це свідчать десятки тисяч задоволених школярів. Однією з можливостей, що надає школа, є комплексна, універсальна та безоплатна перевірка знань школярів. У чому її найголовніші особливості?

  • Перевірку знань діти проходять будь-де та в будь-який зручний час.

  • Доступна з будь-якого предмета шкільної програми.

  • Містить достатньо запитань із різних тем, щоб повністю оцінити рівень знань учня або учениці з потрібного предмета.

  • Пропонує розгорнуті результати, які допоможуть побачити повну картину та подумати про подальші освітні кроки.

  • Окрім перевірки дитина отримує безоплатний доступ до інтерактивної платформи дистанційної школи Optima на 14 днів – найкращий спосіб ознайомитися з особливостями дистанційного навчання.

Об’єктивно перевірити знання учнів – дуже важлива задача. Від неї залежить якість освіти, яку здобуває дитина. Сподіваємося, що цей допис допоможе вам вибрати оптимальну методику такої перевірки!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
381
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду