Яким ноутбукам можна довіряти: 5 ознак якісного лептопа

Яким ноутбукам можна довіряти: 5 ознак якісного лептопа

29 Лютого 2024
434
29 Лютого 2024
08:30

Яким ноутбукам можна довіряти: 5 ознак якісного лептопа

434
Яким ноутбукам можна довіряти: 5 ознак якісного лептопа
Яким ноутбукам можна довіряти: 5 ознак якісного лептопа

Ноутбук купують не на один рік, тому якість його складників має неабияке значення. Уважність під час вибору — секрет довговічності та стабільності девайса. Навіть матеріал клавіш та спосіб кріплення кришки можуть вплинути на подальшу «долю». Краще витратити трохи більше часу на аналіз характеристик, ніж потім опинитися в лавах завсідників сервісних центрів. 

Відрізнити добротний лептоп від неякісного можна за п’ятьма ознаками. Оцінка в режимі офлайн набагато інформативніша, але й під час онлайн-купівлі вона не завадить.

Виробник

Набагато легше довіряти ноутбукам від перевірених виробників — від тих, про яких доводилося чути багато хорошого. Або чию продукцію пощастило тестувати власноруч. Серед не скандальних брендів з грамотною виробничою та ціновою політикою Asus, Apple, Dell, MSI, Lenovo, Acer та інші. Вони пропонують моделі для різних категорій користувачів:

  1. Геймерські з брутальним дизайном та топовим «залізом»;

  2. мультимедійні з акцентом на дисплеї;

  3. для роботи та навчання — збалансовані й не дуже дорогі, якраз під офісні завдання;

  4. базові — найпростіші з базового цінового сегмента.

Матеріали корпусу

Міцність, відсутність різкого запаху, приємні тактильні відчуття, стійкість до деформації — вимоги, яким повинні відповідати матеріали, використані для виготовлення «палуби» та кришки.

Для повсякденної експлуатації в різних умовах можна розглядати ноути, зроблені з ударостійкого пластику, гібридного вуглецевого волокна, магнієво-літієвого сплаву, алюмінію, полікарбонату.

Збирання

У ноутбука з високими експлуатаційними характеристиками відсутні «люфти» між деталями.

  • Всі з’єднання — акуратні та витривалі. Шви — ретельно оброблені та помітні лише зблизька. 

  • Між дисплеєм і рамками немає відступів, через які було б видно підсвітку.

  • Роз’єм для зарядки розташований у зручному місці, щоб не доводилося «прицілюватися» під час підключення до джерела живлення. 

  • Шарніри кришки — з великим ресурсом відкривання/закривання. 

Акумулятор

Що довше пристрій тримає заряд, то краще. Водночас важливо розуміти, що енергомісткість — пропорційна габаритам корпусу. В мініатюрний лептоп важко встановити велику батарею. Хоча, варто відзначити, що сучасні літій-полімерні елементи живлення, які часто використовуються для портативних ПК, мають компактні розміри. 

Об’єм оперативки

Оскільки оперативна пам’ять — дуже важливий компонент конструкції ноутбука, її об’єм повинен відповідати вимогам часу. Менш як 8 гігабайтів — вже неактуально. Прийнятний запас для користувача з помірними потребами — 12-16 Гігабайт. 

Ще один важливий нюанс — особливості дисплея. Якісні ноутбуки оснащуються матрицями OLED, IPS, Retina, WVA з роздільністю Full HD і вище.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
434
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду