detector.media
29.02.2024 08:30
Яким ноутбукам можна довіряти: 5 ознак якісного лептопа
Яким ноутбукам можна довіряти: 5 ознак якісного лептопа

Ноутбук купують не на один рік, тому якість його складників має неабияке значення. Уважність під час вибору — секрет довговічності та стабільності девайса. Навіть матеріал клавіш та спосіб кріплення кришки можуть вплинути на подальшу «долю». Краще витратити трохи більше часу на аналіз характеристик, ніж потім опинитися в лавах завсідників сервісних центрів. 

Відрізнити добротний лептоп від неякісного можна за п’ятьма ознаками. Оцінка в режимі офлайн набагато інформативніша, але й під час онлайн-купівлі вона не завадить.

Виробник

Набагато легше довіряти ноутбукам від перевірених виробників — від тих, про яких доводилося чути багато хорошого. Або чию продукцію пощастило тестувати власноруч. Серед не скандальних брендів з грамотною виробничою та ціновою політикою Asus, Apple, Dell, MSI, Lenovo, Acer та інші. Вони пропонують моделі для різних категорій користувачів:

  1. Геймерські з брутальним дизайном та топовим «залізом»;

  2. мультимедійні з акцентом на дисплеї;

  3. для роботи та навчання — збалансовані й не дуже дорогі, якраз під офісні завдання;

  4. базові — найпростіші з базового цінового сегмента.

Матеріали корпусу

Міцність, відсутність різкого запаху, приємні тактильні відчуття, стійкість до деформації — вимоги, яким повинні відповідати матеріали, використані для виготовлення «палуби» та кришки.

Для повсякденної експлуатації в різних умовах можна розглядати ноути, зроблені з ударостійкого пластику, гібридного вуглецевого волокна, магнієво-літієвого сплаву, алюмінію, полікарбонату.

Збирання

У ноутбука з високими експлуатаційними характеристиками відсутні «люфти» між деталями.

Акумулятор

Що довше пристрій тримає заряд, то краще. Водночас важливо розуміти, що енергомісткість — пропорційна габаритам корпусу. В мініатюрний лептоп важко встановити велику батарею. Хоча, варто відзначити, що сучасні літій-полімерні елементи живлення, які часто використовуються для портативних ПК, мають компактні розміри. 

Об’єм оперативки

Оскільки оперативна пам’ять — дуже важливий компонент конструкції ноутбука, її об’єм повинен відповідати вимогам часу. Менш як 8 гігабайтів — вже неактуально. Прийнятний запас для користувача з помірними потребами — 12-16 Гігабайт. 

Ще один важливий нюанс — особливості дисплея. Якісні ноутбуки оснащуються матрицями OLED, IPS, Retina, WVA з роздільністю Full HD і вище.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY